Светът се приближава към голям конфликт, невиждан от 1945 г.

...
Светът се приближава към голям конфликт, невиждан от 1945 г.
Коментари Харесай

Сръбският лидер предупреждава за предстояща глобална война

Светът се доближава към огромен спор, невъобразим от 1945 година насам, предизвести сръбският президент Александър Вучич след първия ден от сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Малките страни не могат да чакат положителни вести отсега нататък, добави Вучич.

" Виждате рецесия във всяка част на света ", сподели Вучич пред сръбската държавна телевизия RTS, като означи, че генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш е направил мрачни прогнози в главната си тирада на Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Мисля, че реалистичните прогнози би трябвало да бъдат още по-мрачни ", сподели Вучич. " Нашето състояние е още по-лошо, защото Организация на обединените нации е отслабена, а великите сили превзеха и на процедура унищожиха реда в Организация на обединените нации през последните няколко десетилетия. "

Запитан във вторник за идната тирада на съветския президент Владимир Путин , Вучич съобщи, че не е мъчно да се планува общото й наличие.

" Предполагам, че напущаме етапа на специфичната военна интервенция и се приближаваме към огромен въоръжен спор, а в този момент въпросът е къде е границата и дали след известно време - може би след месец или два, даже - няма да навлезем в огромен международен спор, какъвто не е имало от Втората международна война ".

" За всички нас, дребните [държави], които желаеме единствено да сме сигурни и да осигурим сигурност на жителите си, няма положителни или лесни вести. Очаквам всичко, което ще се случва отсега нататък, да бъде обвързвано с по-сложни връзки сред Запада и Русия, само че също и сред Запада и Китай ", добави сръбският президент.

Самият Вучич има намерение да направи послание към нацията идната седмица, с цел да осведоми сърбите за " значимите решения ", които държавното управление му има намерение да вземе.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР