Светът се нуждае от глобално съгласие, подобно на това, което

...
Светът се нуждае от глобално съгласие, подобно на това, което
Коментари Харесай

Меркел, Джонсън и Макрон, призовават за нова евра на солидарност след Covid-19

Светът се нуждае от световно единодушие, сходно на това, което беше построено след Втората международна война, с цел да отбрани страните след коронавирусната пандемия, показват в взаимно документално обръщение за английския вестник "Телеграф " (The Telegraph) английският министър председател Борис Джонсън, немският канцлер Ангела Меркел, френският президент Еманюел Макрон и още 21 международни водачи.

Те декларират, че коронавирусната пандемия е била "ярко и мъчително увещание, че никой не е в сигурност, до момента в който всички не са в сигурност ".

На фона на възходящото интернационално напрежение по отношение на доставките на ваксини, международните водачи приканват за преустановяване на изолационизма и национализма в интерес на нова епоха на взаимност.

Призивът на 24-те международни водачи, взаимно с доктор Тедрос Гебрейесус, началник на Световната здравна организация (СЗО), е насочен както в английския The Telegraph, по този начин и в редица други вестници по целия свят, в това число Le Monde във Франция, El Pais в Испания и Frankfurter Allgemeine Zeitung в Германия.

Лидерите обявиха, че е нужен контракт, сходен на съглашението, подписано след Втората международна война, за създаване на трансгранично съдействие преди идната интернационална здравна рецесия, описвайки коронавирусната пандемия като "най-голямото предизвикателство за световната общественост от 40-те години на предишния век насам ".

В обръщението си те написаха: "По това време, след опустошението на две международни войни, политическите водачи се събраха, с цел да изградят многостранната система. Целите бяха ясни - да обединят страните, да разсеят изкушенията на изолационизма и национализма и да отговорят на провокациите, които могат да се преодолеят единствено дружно в духа на взаимност и съдействие, а точно мир, разцвет, здраве и сигурност ".

Създаването на "пандемичен " контракти "трябва да докара до повече взаимна отчетност и споделена отговорност, бистрота и съдействие в границите на интернационалната система и с нейните правила и правила ", обявиха още международните водачи.

Съвместното им послание идва на фона на задълбочаването на напрежението сред Англия и Европейския съюз във връзка с производството и разпространяването на Covid ваксини.

24-те международни водачи също по този начин предизвестиха, че без значение от произхода на коронавирусната болест, бъдещата световна пандемия беше неизбежна.

Групата, включваща също по този начин ми Шарл Мишел, ръководител на Европейския съвет, Марк Рюте, холандския министър председател и президентите на Южна Африка, Южна Корея, Индонезия, Тунис и Сенегал, съобщи, че основният въпрос не е "дали, а по кое време " ще възникне идната здравна рецесия.

Те предизвестиха, че "нито едно държавно управление или многостранна организация не могат да се оправят независимо с тази опасност ", аргументирайки се:

"Заедно би трябвало да сме по-добре готови да предсказваме, предотвратяваме, откриваме, оценяваме и дейно реагираме на пандемиите по мощно съгласуван метод “.

Други съществени цели на "пандемичното " съглашение биха били усилване на интернационалното съдействие към системи за предизвестие, продан на данни и проучвания, както и локалното, районното и световното произвеждане и разпространяване на ваксини, медикаменти, диагностика и персонални защитни средства.

Това обръщение идва преди нови кръгове от диалози на държавно равнище по отношение на вероятността за сходен пакт, като здравните министри на страните по света ще бъдат събрани на Световна здравна асамблея през май. На срещата ще бъде импортирана резолюция, очертаваща проектите за СЗО да ускори своята рамка за подготвеност и отговор на пандемията, дружно с предложение за работна група за договаряне на интернационален контракт.

Предложеният от международните водачи нов контракт ще се корени в конституцията на СЗО, която може да притегли други съответни организации и ще поддържа правилото на "здраве за всички ". Международните здравни разпореждания и други съществуващи световни здравни рамки биха залегнали в основата на контракта, осигурявайки "стабилна и изпитана основа ".

"Във време, когато Covid-19 употребява нашите недостатъци и разделения, ние би трябвало да възползваме от тази опция и да се обединим като световна общественост за спокойно съдействие, което да се простира оттатък тази рецесия ", показаха 24-те водачи отпред с Джонсън, Меркел и Макрон.

"Изграждането на нашия потенциал и системи за това ще отнеме време и ще изисква резистентен политически, финансов и публичен ангажимент в продължение на доста години ", декларират 24-те международни водачи, отправили взаимното обръщение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР