Светът се движи по-бързо от всякога. Наред с чудесата на

...
Светът се движи по-бързо от всякога. Наред с чудесата на
Коментари Харесай

Тези 3 диви храни са мощни защитници на здравето

Светът се движи по-бързо от всеки път. Наред с чудесата на медицината, способността за незабавна връзка с близки хора, без значение къде в света се намират, има и дефекти като замърсяване на околната среда, патогенни микроорганизми, дефицит на централизация, хронична отмалялост.
Как да защитим тялото си в епохата на цялостно ускоряване, в която живеем, на ръба на качествата си, в непрекъснат стрес?
Отговорът е простоват - диви растения и билки. Тези храни са цялостни с адаптогени, които оказват помощ на тялото да се приспособява към това, което ни дава животът. Дивите храни освен резервират равнището на витамини и минерали, които са предписани от природата, само че и носят значима информация за оцеляването в своите кафези. Когато консумираме тези диви растения и билки, техните потребни свойства, които им оказват помощ да оцелеят, стават част от нас.
Ето три от най-хубавите диви суперхрани, които може да прибавим към диетата си, с цел да защитим тялото си.

1. Горски боровинки
Тези дребни скъпи плодове са най-хубавият тоник за здравето, който може да намерите. Те поддържат имунната система, възвръщат тъканите, подмладяват, усъвършенстват храносмилането, лекуват Синдром на хиперактивност с недостиг на вниманието, изхвърлят тежките метали от организма... Полезни са и за профилактика на мозъчни болести като Алцхаймер.
Дивите боровинки са идеални за смутита. Култивираните им братовчеди, които са по-големи, също са потребни, па въпреки и по-малко от горските си родственици.

2. Листа от коприва
Невероятна дива трева за детоксикация, облекчение на главоболие, поддръжка на ендокринната и централната нервна система. Копривата е една от най-хубавите билки за лекуване и профилактика на доста болести. Използвайте я за облекчение на хронична отмалялост, болки в ставите и мускулите и прочувствен дистрес. Нейните противовъзпалителни свойства са невероятни, а жизненоважните микроелементи вършат копривата нужен съставен елемент от вашата диета. Намира се и под формата на капсули в аптеката.

3. Глухарчета
Упоритостта, с която глухарчето остава неконтролиран бурен, го прави вашия нов най-хубав другар. Зелените глухарчета, богати на протеини, са чудесни за поддържане на сърдечносъдовата система, пречистване на кръвта и реминерализация.
Може да ги намерите пресни в супермаркета или сушени в аптеката и си направете чай от глухарче.

Други диви билки, които можете да добавите към диетата си, са мащерка, риган, дива роза и всички ядливи сортове горски плодове. Ако ги извършите постоянен съставен елемент от вашата диета, ще предприемете най-мощната стъпка, с цел да отбраните здравето си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР