Светът реагира с възмущение на данните за масовите убийства на

...
Светът реагира с възмущение на данните за масовите убийства на
Коментари Харесай

Около 50 са намерените цивилни жертви в Буча. Западът призова за нови санкции срещу Русия

Светът реагира с отвращение на данните за всеобщите убийства на цивилни край Киев. След изтеглянето на съветските войски от градчето Буча край столицата бяха открити тела на вързани хора, убити отблизо разстояние, всеобщ гроб и други признаци за изтезания.

Мрачните разкрития накараха Америка и Европа да обмислят нови наказания против Русия, в това число против нейния енергиен експорт. Москва изрично отхвърля обвиняванията и изиска разглеждане на въпроса в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Около 50 жертви са открити след изтеглянето на съветските войски от Буча, ситуиран на 40 километра от столицата. Украинските управляващи оповестяват за общо 420 убити цивилни в региона край Киев и проверяват военни закононарушения в Буча. Сателитни фотоси разкриват отворен всеобщ гроб с човешки остатъци.



Френският президент Еманюел Макрон назова действията в Буча военно закононарушение, а полският министър председател Моравецки ги дефинира като геноцид. Той предизвести, че всеки, който разреши повтаряне на сходна покруса също носи отговорност.

" Господин президент Макрон, какъв брой пъти преговаряте с Путин? Постигнахте ли нещо? Предотвратихте ли някакви дейности. С нарушители не се договаря. С нарушителите се води битка. Никой не договаря с Хитлер, бихте ли преговаряли с с Хитлер или с Пол Пот? ", попита Матеуш Моравецки- министър председател на Полша.



Германия разгласи, че Кремъл ще усети последствията от събитията в Буча. През идващите дни Западът ще разиска нови глоби против Москва. Берлин заприказва за наказания против съветския газов експорт, Рим разгласи, че няма да наложи несъгласие на сходна рестикция, Париж изиска наказателни ограничения против съветския нефт и въглища.

Евакуираните поданици на Киев ще би трябвало да изчакат няколко месеца преди да се завърнат, поради мини и неизбухнали боеприпаси в покрайнините, разгласи Виталий Кличко.

" В Ирпин и Буча виждаме подиуми на ужасите, за жалост, това не е филм, а действителност. Цивилни със завързани ръце. Не разбирам човек, който може да направи това, само че съм уверен, че сходни подиуми има и в доста други украински градове. Агресорът би трябвало да заплати висока цена за живота на хиляди украинци. Няма да извиним стореното в нашите градове и на нашите жители+, сподели кметът на Киев Виталий Кличко.



Българският министър председател Кирил Петков още нощес дефинира като ужасяващи данните за всеобщо ликвидиране на цивилни в Буча. В профила си във Facebook той съобщи, че причинителите на тези военни закононарушения би трябвало да понесат отговорност. Брюксел даде обещание да бъде потърсена отговорност.

" Кремъл още веднъж демонстрира същинското си лице, като взема на прицел и убива цивилно население, унищожава гражданска инфраструктура, нарушава интернационалното филантропично право и извърша военни закононарушения. Руските управляващи са виновни за тези закононарушения и причинителите им ще бъдат подведени под отговорност. Правителствените и военни водачи също ще бъдат подведени под отговорност ", съобщи Петер Стано- представител на Европейската комисия.

Кремъл отхвърли обвиняванията, разгласи, че има данни за манипулиране на фрагментите и оспори календарната поредност на изнесените обстоятелства. Москва ще продължи напъните си за включване на въпроса в дневния ред на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

" Руските сили изцяло се изтеглиха от Буча на 30-ти март. На 31-ви кметът на града тържествено разгласи, че всичко е наред., а два дни по-късно виждаме тази режисура, проведена по улиците, която в този момент се пробват да употребяват за антируски цели ", сподели външният министър на Русия Сергей Лавров.

Съединените щати ще изискат общото заседание на Организация на обединените нации да изключи Русия от Съвета по правата на индивида.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР