Светът преживява най-тежката бежанска криза от Втората световна война насам.

...
Светът преживява най-тежката бежанска криза от Втората световна война насам.
Коментари Харесай

Бежанската криза постави Европа пред изпитание



Светът претърпява най-тежката бежанска рецесия от Втората международна война насам. Тя слага на тестване Европа. На този декор сме очевидци на засилващи се антиимигрантски настроения.

Тази година са регистрирани рекорден брой хора, бягащи от война и беднотия и идващи в Европа по суша и море.

Почти 300 000 души са прекосили Средиземно море тази година, а 2373 мигранти и бежанци са починали при опит да доближат Европа - с съвсем 300 повече, в сравнение с през същия интервал на предходната година, демонстрират данни на Международната организация по миграция (МОМ). Данните бяха изнесени в навечерието на Международния ден на бежанците.

Понятията "бежанец ", "търсещ леговище човек " и "мигрант " постоянно се употребяват взаимозаменяемо за изложение на преместващи се хора, само че има основни разлики.

Бежанец

Според Организация на обединените нации бежанецът е човек, който е напуснал своята страна заради боязън от гонене поради раса, народност, принадлежност към съответна обществена група или политическо мнение. Бежанците не се употребяват със отбрана от своята страна. Възможно е личното им държавно управление да ги заплашва с гонене.

Признаването за емигрант обезпечава отбрана според интернационалните правни правила, най-много конвенцията на Организация на обединените нации за бежанците от 1951 година, и поддръжка от Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците с храна, заслон и сигурност.

Бежанците имат три благоприятни условия: репатриране в страната, откъдето са избягали; консолидиране в страната домакин; или преселване в друга страна.

По оценка на Организация на обединените нации в края на 2014 година по света е имало 19,5 милиона бежанци - с към 2,9 милиона повече, в сравнение с през 2013 година Броят на наложително разселените хора е бил 59,5 милиона, като 38,2 милиона са били разселени в своите страни - известни като вътрешно разселени хора, а търсещите леговище са били 1,8 милиона.

Търсещ леговище човек

Търсещият леговище е някой, който се стреми да получи статут на емигрант. Тези хора бягат от своята страна, търсейки интернационална отбрана. Онези, за които бъде преценено, че нито са бежанци, нито имат потребност от някаква форма на интернационална отбрана, могат да бъдат върнати в родните си страни.

Мигрант

Мигрантите и бежанците постоянно пътуват по еднакъв метод, само че мигрантите вземат решение да изоставен своята страна по аргументи, които не са свързани с гонене. Те може да желаят да учат в чужбина, да се съберат със фамилията си или да подобрят своите бъдещи стопански вероятности и тези на фамилиите си. Мигрантът продължава да се употребява от отбраната на личното си държавно управление, даже когато е в чужбина.

Бежанците би трябвало да се реалокират, с цел да спасят живота си или да запазят своята независимост, до момента в който при мигрантите това не е по този начин.

Незаконен преселник

Незаконният преселник постоянно е някой, който идва в дадена страна със законна виза, само че остава след приключване на периода на тази виза. Търсещите леговище хора могат да станат противозаконни имигранти, в случай че настояването им за бежански статут не бъде утвърдено и те останат в страната хазаин.

Икономически мигранти

Мигрантите и бежанците постоянно пътуват по еднакъв метод, само че икономическите мигранти вземат решение да изоставен страната си, с цел да подобрят своите бъдещи стопански вероятности и тези на фамилиите си. Бежанците би трябвало да се реалокират, с цел да спасят живота си или да запазят своята независимост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР