Светът празнува на 21 януари Международния ден на прегръдката. Според

...
Светът празнува на 21 януари Международния ден на прегръдката. Според
Коментари Харесай

21 януари

Светът чества на 21 януари Международния ден на прегръдката . Според традицията на този ден могат да се подаряват другарски обятия дори на непознати хора.

Празникът се отбелязва за първи път през 1986 година в Съединени американски щати. В следствие бързо се популяризира в другите страни и се трансформира в Световен ден на прегръдката.

Прегръдката съпътства хората от първите секунди на нашия живот . Тя е онази сигурност и обич, която подарява майката на бебето още от първите секунди живот. Прегръдката е обвързвана с допира, докосването, толкоз значимо за човешките страсти. Психолозите настояват, че в случай че едно бебе не бъде докосвано, то ще загине. Именно по тази причина прегръдката е жизненоважна съставна част от нашия живот, по този начин както се нуждаем от въздух, вода и храна. Доказано е също, че с тялото споделяме доста повече, в сравнение с с думи. С прегръдката споделяме: " Спокойно, аз съм тук! ", споделяме: " Обичам те! ", споделяме: " Извинявай, сгреших! ".

Човекът, който прегръща, изпитва същото възприятие на сигурност и обич, каквото и този, който е прегърнат. Ние прегръщаме родственици и другари, прегръщаме, с цел да утешим, прегръщаме от наслада, прегръщаме, до момента в който спим, прегръщаме, с цел да благодарим. На Международния ден на прегръдката можем за момент да спрем задъханото колело на живота и да се насладим на прегръдката на обичано създание.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР