Светът посрещна с известна доза учудване новината, че президентът Зеленски

...
Светът посрещна с известна доза учудване новината, че президентът Зеленски
Коментари Харесай

Петър Герасимов: Неловките политически пируети на Киев

Светът посрещна с известна доза удивление новината, че президентът Зеленски е помолил за телефонна връзка с ръководителя Си Дзинпин и двамата са провели съвсем едночасов диалог.За какво? Естествено за безконечната тематика за войната и мира.Председателят Си е отделил част от скъпоценното си време, с цел да обясни на към момента „ зеления “ политик Зеленски същността на китайските оферти за споразумяване на спора в Украйна,състоящи се от 12 добре премислени пункта.

Преди този диалог Киев изрично бе отхвърлил предложенията на Пекин, тъй като не отговаряли на мегаломанските му визии за бъдещето на спора.Очевидно, менторите на Зеленски от Вашингтон навреме са го посъветвали да обърне по – огромно внимание на предложенията на голямата азиатска страна и да прояви подготвеност за разговор.

Стана ясно, че в близко бъдеще формален Пекин ще изпрати собствен умишлен делегат в Киев, с цел да се разисква казуса.

Дотук добре.И въпреки всичко, остават в съзнанието ни мирните договаряния в Минск, наскоро провалени безславно. И появилите се в последици самопризнания на висши западни политици, че разговорът в Минск умишлено е бил употребен като комфортен метод за отлагане на сериозния конфликт и обезпечаване на Киев на в допълнение време за военна подготовка.

А в случай че бъдещите договаряния Пекин – Киев имат същата цел: само обезпечаване на повече време за буксуващата към този момент съществено военна игра на Зеленски?Нищо не изключва и тази опция.

Но въпреки всичко, дано се надяваме, че е пристигнало време за малко здравомислещ разсъдък в Киев и предпочитание в действителност да „ изпуши лулата на мира “, както се споделяше в старите разкази за Дивия Запад. Първо, тъй като Пекин не е Минск, а доста по – всесилен и значим геополитически състезател и второ - тъй като макар непрекъсващата помощ, незалежната не може да даде сериозен отпор на Русия, а и на Запад се усеща все по – огромна отмалялост от траялата дълго военна рецесия.

Да се надяваме, че този път здравият разсъдък ще надделее.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР