Светът около нас е удивителен и непредсказуем. Великите умове никога

...
Светът около нас е удивителен и непредсказуем. Великите умове никога
Коментари Харесай

Странни и удивителни факти от миналото, които звучат абсурдно днес

Светът към нас е изумителен и непредсказуем. Великите мозъци в никакъв случай няма да спрат да позволяват и най-интересните главоблъсканици и да потвърждават налудничавите теории, на които желаеме или не да имаме вяра. Тук събрахме 19 обстоятелството, които могат да наподобяват странни, само че са цялостна истина.
1. Кафето коренно трансформира усета. Затова обичаме да ядем нещо сладко, до момента в който пием кафе.
2. Отхвърлянето и физическата болежка се отразяват по един и същи метод на мозъка. Същите рецептори се задействат, както когато ви отхвърлят, по този начин и когато чувствате болежка.
3. Самолетът може да лети най-малко още 100 благи с дупка в горивната клетка и изключени турбини. Такъв случай в действителност е имало един път.
4. Маймуните виждат лица върху неодухотворените предмети. Те виждат оптични илюзии, тъй като непрекъснато се опасяват за живота си. Те са склонни да виждат врагове на всички места към себе си.
5. Матракът удвоява тежестта си след 10-годишна приложимост, поради събрания в него прахуляк и частици. По време на използването му, дребни люспи и късчета от кожата също падат в матрака.

6. Мозъкът реагира на вербалните и невербалните задания по изцяло разнообразни способи. Оказва се, че разбираме езика на глухонемите по-добре на подсъзнателно равнище.
7. През нощта междупрешленните дискове се успокояват и се уголемяват. Затова сме с 1% по-високи на сутринта.
8. Върху човешката кожа живеят повече форми на живот, в сравнение с хора на планетата. Всеки ден споделяме тялото си с към 90 трилиона бактерии.
9. Видрите се държат за лапи, до момента в който спят, ядат или просто се носят във водата, с цел да не се изтърван една от друга.
10. Елвис е бил естествено рус. Кралят на Рок & Рол-а си е боядисвал косата тъмна, с цел да могат очите му да изпъкнат по-добре.
11. Взимаме по-добри решения, до момента в който мислим по тематиката на различен език. Езиците ни оказват помощ да се абстрахираме от страстите и да проучваме обстановката по-ясно.
12. 15% от въздуха, който дишаме съдържа единствено кафези мъртва човешка кожа.
13. Възможността да умреш по пътя да си купиш лотариен билет е по-висока от опцията да удариш джакпота от лотарията.
14. Структурата на косата на новородено бебе се трансформира изцяло през първата година от живота му. Не се изненадвайте, в случай че новороденото ви русо бебе се окаже брюнет след година.
15. Полярните мечки се пробват да останат невидими в снега като покриват черните си носове с лапи.
16. Песимизмът се наследява генетично. Хората, които мислят отрицателно са притежатели на мутиралия ADRA2b ген.
17. Има повече хора по света с наднормено тегло, в сравнение с гладуващи. 30% от популацията на Земята е с наднормено тегло, до момента в който едвам 5% умират в резултат на това.
18. Нашата усмивка има 3 функционалности. Имаме усмивки, които показват привличане, власт и поощрение. Зигоматичният мускул прави друго нещо при всеки тип усмивка.
19. В зората на фотографията хората са си правили фотоси единствено в публични облекла със съществени пострадвания на лицето или при болест. Било е доста известно да се снимат умряли хора, като околните и фотографът са ги поставяли в пози, в които наподобяват живи. Първият „ специалист по Фотошоп “ е употребявал акварелни техники, с цел да основава разнообразни резултати върху към този момент проявените фотоси.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР