"Светът няма да се върне към това, което беше преди

...
"Светът няма да се върне към това, което беше преди
Коментари Харесай

Китайският президент със страшно пророчество заради К-19

"Светът няма да се върне към това, което беше преди коронавирусната пандемия ", съобщи в понеделник китайският президент Си Дзинпин,

По време на онлайн среща "Дневен ред на Давос 2021 година ", проведена от Световния стопански конгрес (WEF), Си Дзинпин означи, че страните би трябвало да "засилят макроикономическото съдействие " и "да се вгледат в актуалните политики " на фона на "разклатеното световно икономическо възобновяване и несигурните вероятности ", оповестява Ройтерс.

"Светът би трябвало да изостави идеологически предубеждения ", защото "няма цивилизация без многообразие ", като в същото време "се понижи разделянето сред развитите и неразвитите страни ", акцентира китайският държавен глава.

Страните по целия свят би трябвало да "се обединят против взаимни провокации ", уточни Си Дзинпин.

Китайският президент също по този начин прикани развитите страни да се стремят към "многостранност и отвореност ", вместо да прибягват към "заплаха " във външната си политика, защото ходове като обособяване и наказания могат да доведат до "по-нататъшно разделяне или даже до спор ".

"Трябва да изоставим остарелия нрав на студената война " съобщи Си Дзинпин в обръщението си към Световния стопански конгрес и прикани всички страни "да се въздържат от едностранност, маскирана като съдействие ".

"Китай ще работи с другите страни за построяването на отворен, приобщаващ, чист и хубав свят ", който ще се характеризира с "мир и общ разцвет ", заключи китайският президент.

Китайският президент съобщи, че политиката "победителят взима всичко " не е водеща философия за неговата страна.

Пекин поддържа разрешаването на спорове посредством договаряния, сподели той по време на онлайн събитието на Световния стопански конгрес Давос 2021 година Според него провеждането на "арогантната изолираност постоянно се проваля ", като в това време той приканва света да разреши "многостранността да осветява нашия път ".

Освен това Китай ще влага повече в науката, за "да насърчи растеж, управителен от нововъведенията “ и "ще работи с повече отвореност в региона на научното съдействие и прогрес ", уточни Си Дзинпин.

Пекин желае да работи за "изкореняване на бедността " и да търси "по-голяма глобализация, която да е изгода за всички ", акцентира той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР