Светът никога няма да бъде в безопасност, докато съществува съвременна

...
Светът никога няма да бъде в безопасност, докато съществува съвременна
Коментари Харесай

Бившият полски президент предлага да се намали населението на Русия

Светът в никакъв случай няма да бъде в сигурност, до момента в който съществува модерна Русия, съобщи някогашният полски президент Лех Валенса пред френската телевизия LCI , като съобщи, че Русия е " имперска " по природа и " ще продължи да анексира нации "

Дори западните страни да оказват помощ на Украйна да завоюва продължаващия спор с Москва, те отново няма да съумеят да създадат света по-сигурен, твърди Валенса и прибавя, че интернационалната общественост може да стане очевидец на нов спор с присъединяване на Русия " след пет години ". " След 10 години ще забележим различен Путин ", прибавя той, визирайки съветския президент Владимир Путин.

За да избегне сходно развиване, Западът " би трябвало да наложи смяна на политическата система " в Русия, счита някогашният полски президент. Ако това се окаже невероятно, друга опция е " организирането на въстание ", сподели той.

 Според Валенса в Русия към момента има " 60 народа, които са били анексирани, както през днешния ден са анексирани украинците " Ще бъде " належащо да се подбуден тези нации..  към деяние ", с цел да се върне популацията на Русия " под 50 милиона ", сподели някогашният президент, акцентирайки евентуалното принудително раздробяване на модерна Русия. Според последното броене на популацията, извършено през 2021 година, популацията на Русия сега наброява към 147 милиона души, заяви държавната статистическа организация Росстат през април.

Валенса, който е един от създателите на придвижването " Солидарност ", свалило социалистическото държавно управление в Полша, твърди също, че Западът е трябвало да " смъкна Русия ", само че в последна сметкасе е поддал на позитивния имидж на последния руски водач Михаил Горбачов и е пропилял шанса си.

  " Трябваше да свалим Русия. Но Горбачов беше прекомерно интелигентен. Тогава си казахме: " Имаше Сталин, Брежнев, само че Горбачов е прекрасен ", сподели Валенса и добави, че " това беше наша неточност тогава " Според някогашния полски водач на Русия е било разрешено да " изчака " тежките времена и да " продължи да прави това, което е правила през вековете, и да причислява хора към своята империя ".

Бившият полски президент също по този начин отбрани разширението на НАТО и Европейски Съюз, като съобщи, че въпреки Западът да има свои лични ползи и да се стреми да упражнява своето въздействие и власт, той го прави " по либерален метод "

" В момента има две системи:... демокрациите и НАТО, които желаят да се уголемяват, само че [го правят] с демократични средства, като търсят утвърждението на народите, [и].. Русия и Китай, които прибягват до старите способи на анексиране ", сподели той.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР