Светът непрестанно еволюира към бъдеще без пари в брой, заяви

...
Светът непрестанно еволюира към бъдеще без пари в брой, заяви
Коментари Харесай

От пластики към облака: Visa представя бъдеще без пари в брой


Светът непрекъснато еволюира към бъдеще без пари в брой, съобщи Красимира Райчева, управител на Visa за България, на първия Fintech Summit в България, на който показа информация за световната визия и новия бизнес модел на световния водач в цифровите разплащания. Презентацията ѝ „ Колаборация: дружно по пътя към нововъведенията “ очерта разбирането на Visa за водещата роля на софтуерните платформи. Чрез даването на достъп до отворена платформа, която обслужва 3,2 милиарда картодържатели в 200 страни, Visa дава на банките и сътрудниците си опцията да построяват свои лични мрежи за разплащания.

Visa трансформира личната си софтуерна мрежа – VisaNet, в платформа за отворена търговия, а Visa Developer Platform (VDP) обезпечава банален достъп до доста от най-търсените артикули и услуги на Visa посредством отворена мрежа от приложно-програмни интерфейси. Това дава опция на всеки експерт в тази сфера да трансформира положителните си хрумвания в нови прекарвания в региона на цифровата търговия. VDP има над 90 приложно-програмни интерфейси, предлагащи достъп до някои от най-популярните услуги на Visa.

Visa е и свързващото звено за основаване на нови платежни и търговски прекарвания взаимно с други услуги за мобилни разплащания, обществени мрежи, таксиметрови услуги и т. н. Като мотор на смяната, Visa непрекъснато внедрява нововъведенията, с цел да отговори на потребностите на пазара през годините - от кредитни, дебитни и предплатени карти до мобилни разплащания и „ Интернет на нещата “. В доста връзки Visa е истинската финтех компания, която е почнала дигитализиране на платежните услуги още преди 60 години.

През идващите няколко години Visa чака повече промени в платежната промишленост, в сравнение с случилите се през последните няколко десетилетия. Тези промени се обуславят от дигитализацията на разплащанията, които проправят пътя за бъдещето без пари в брой. Подходът на Visa към нововъведенията в 21-ви век се дължи на убеждението, че заплащането с Visa в цифровия свят би трябвало да бъде също толкоз елементарно, в случай че не и по-лесно, в сравнение с когато плащате с Visa във физическия свят. Трябва да бъде и също толкоз несъмнено, удовлетворяващо и комфортно. Това, което в допълнение води до основаването на иновационната тактика, е огромната опция за ускорение на приемането на цифрови разплащания в международен мащаб.

„ През последните няколко години Visa главно развива както платформите, по този начин и метода, по който работи с сътрудници и банки, с цел да насърчи разширението на комерсиалната екосистема. Днес Visa свързва повече от 3,2 милиарда картодържатели и 46 милиона търговски местоположения в 200 страни и територии. Всяка трансакция се реализира в световната мрежа от 16 100 финансови институции VisaNet – една от най-сигурните, надеждни и оперативно съвместими световни платежни мрежи в света, която обработва повече от 164 милиарда преводи годишно. Важно е, че всяка трансакция с Visa е предпазена от най-съвременната технология за разбори и разкриване на измами, с цел да се подсигурява, че потребителите и бизнеса могат да подписват покупко-продажби с доверие и убеденост “, споделя Красимира Райчева, управител на Visa за България.

Стремежът на Visa е да дава на хората най-хубавите способи за разплащане във всевъзможни браншове и на всички места по света. Този блян се осъществя от Visa хиляди пъти всяка секунда, всеки ден по целия свят. Мрежата на Visa продължава да пораства, защото от ден на ден консуматори и компании са притеглени от бързината, надеждността и сигурността на цифровите разплащания.

Visa Inc. е международен водач в цифровите разплащания. Нашата задача е да свързваме света посредством най новаторската, надеждна и сигурна мрежа за разплащания, като сътворяваме опция потребителите, бизнеса и стопанските системи да процъфтяват. Нашата съвременна световна мрежа за обработка на данни, VisaNet, подсигурява сигурни и надеждни разплащания в целия свят и може да обработва над 65 000 известия за преводи в секунда. Иновациите, които са непрекъснато във фокуса на компанията, са катализатор за бързия напредък на свързаната търговия през всяко едно устройство и са движещата мощ за постигането на фантазията за безкешово бъдеще за всеки, на всички места. В интервала на преход от аналогов към цифров свят Visa посвещава своята марка, артикули, хора, мрежа и обсег на преобразяването на бъдещето на търговията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР