Светът навлиза в критичен период на по-интензивни рискове през настоящата

...
Светът навлиза в критичен период на по-интензивни рискове през настоящата
Коментари Харесай

Световен икономически форум: Експерти прогнозират увеличаване на рисковете през 2018 г.

Светът навлиза в сериозен интервал на по-интензивни опасности през актуалната година, показва Световният стопански конгрес (СИФ) в своя отчет “Глобални опасности за 2018 година “, оповестен в сряда.

Според годишния отчет на СИФ, структурният и взаимосвързан темперамент на рисковете през 2018-а година заплашва самата система на която се основават публичните, икономическите и интернационалните връзки. Проучването за световните опасности демонстрира, че специалистите се приготвят за още един интервал на нараснал риск.

Те цитират заплахата от утежняване на геополитическия пейзаж като причина за малко по-песимистичните вероятности през 2018-а година.

Сред 30-те световни риска, на които специалистите бяха помолени да дефинират приоритет във връзка с тяхната възможност и влияние, на едно от челните места са включени пет екологични опасности, свързани с рисковото време: загубата на биологично многообразие и колапса на екосистемите; огромните естествени бедствия; породените от индивида екологични бедствия, както и неуспехът за намаляване на последствията от изменението на климата и нуждата от адаптиране.

Според последния отчет на Световния стопански конгрес, рисковите метеорологични феномени се преглеждат като единственият най-важен риск пред международната стопанска система.

Разширяването на икономическото възобновяване ни дава опция, която не можем да си позволим да пропуснем, с цел да се оправим с възможните проблеми, които биха разрешили намаляване на международните институции, обществата и околната среда, уточни Клаус Шваб, който е създател и изпълнителен ръководител на Световния стопански конгрес.

Поредната годишна среща на Световния стопански конгрес ще се организира още веднъж в Давос, Швейцария сред 23-ти и 26-и януари.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР