Светът на технологиите е едно от малкото места, където е

...
Светът на технологиите е едно от малкото места, където е
Коментари Харесай

Nokia отново изчезва от света на мобилните телефони - какво се случи?

Светът на технологиите е едно от дребното места, където е допустимо да умреш няколко пъти. Именно това се случи с Nokia - знаково име в областта на връзките, което преди години беше безусловно синоним на " мобилен телефон ".

Сега устройствата от този бранд наподобява ще изчезнат от пазара, откакто техният производител - HMD Mobile, разгласи, че ще развива личната си марка. Това е горчиво повтаряне на събитията от преди десетилетие, които изпратиха в забвение тогавашния пазарен водач.

Ребрандиране

След като загатнаха за това още през септември, HMD изцяло преобрази уеб страницата и обществените си канали. Тези на Nokia Mobile бяха заключени, а на страницата грее нов бранд - Human Mobile Devices. Именно по този начин се чака да се споделят новите смарт телефони, които компанията ще покаже на MWC в Барселона в края на месеца.

" Можете да продължите да купувате Nokia телефони, таблети и аксесоари. Вашите Nokia устройства ще продължат да получават гаранционна поддръжка. Ако имате някой от ремонтопригодните Nokia смарт телефони, към момента можете да закупите аварийни елементи, принадлежности и управления от iFixit ", написа на уеб страницата.
 Nokia или iPhone: 15-те най-продавани мобилни телефона на всички времена
Nokia или iPhone: 15-те най-продавани мобилни телефона на всички времена

Първите 10 места се разделят от двете марки

Нищо не се загатва за нови Nokia артикули. Старите пък са на съществени понижения в онлайн магазина.

Новите ще са " здрави, занимателни, сигурни, бързи и налични ".

Предисторията

Nokia падна жертва на софтуерните промени след дебюта на iPhone и най-много на неналичието на тактика в новите действителности на пазара на смарт телефони. Microsoft закупи мобилния бизнес на компанията, опита се да наложи Windows-базираната Lumia серия, само че първо се отхвърли от марката, а по-късно - и от цялата платформа, откакто не се наложи на пазара.

Повече по тематиката можете да прочетете в нашия материал от поредицата " Паднали колоси ":
 Паднали колоси: Nokia - напредък и провал
Паднали колоси: Nokia - напредък и провал

Финландската компания завладя света на мобилните технологии, само че напредъкът я изпревари съдбовно

HMD Mobile закупи правата за марката Nokia при мобилните устройства. В компанията влязоха доста ветерани от потребителския бизнес на финландския колос, а индустриален сътрудник първоначално беше Foxconn.

Постепенно, обаче, портфолиото загуби флагманите си като устройствата от PureView серията, а по-късно - и предложенията от висок междинен клас. Nokia резервира позиции най-много в областта на по-достъпните, здрави и ремонтопригодни смарт телефони, като дори се оказа от дребното марки, които записват растеж в Съединени американски щати през 2023 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР