Светът на модата загърбва слабите телесаТърговска група, представляваща стотици дизайнери

...
Светът на модата загърбва слабите телесаТърговска група, представляваща стотици дизайнери
Коментари Харесай

Светът на модата загърбва слабите телеса

Светът на модата загърбва слабите телеса
Търговска група, представляваща стотици дизайнери в Америка, прикани стилната промишленост да се обърне към дами с по-големи размери, като да вземем за пример моделите с по-широк от признатия размер Ашли Греъм и Кандис Хъфин.

Греъм, от Небраска, през 2016 година стана първият модел с размер „ плюс “, който оглави корицата на "Спортс илюстрейтед". Тя съсе появи и на корицата на "Воуг", помагайки да се отстранен бариерите в фамозния, високомерен свят на модата.

"Свидетели сме на признаци в модата, движещи се в вярната посока", пишат Марк Каримзаде и Ники Кембъл в уеб страницата на Съвета на стилните дизайнери на Америка (CFDA), който съставлява и над 500 мъжки и женски дизайнери, измежду които и дизайнери на бижута и аксесоари.

"Дизайнери като Майкъл Корс и Кристиан Сириано към този момент употребяват модели, с които се опълчват на на традициите", споделят те, базирайки се на дългогодишното желание на света към тънката талия.

"Добре развитото и здравословно изглеждащо тяло е значимо в модата и ние желаеме да забележим повече дизайнери и компании да последват това през 2019 г.", пишат чиновниците на CFDA.

Движение за показване на различни видове тяло стартира през 2017 година в Ню Йоркската седмица на модата, с ревюта на Прабал Гурунг, Кристиан Сириано и Майкъл Корс.

През септември CFDA показа марката с размер „ плюс “ Dia & Co в акцията #TeeUpChange, с цел да насърчи по-голямото многообразие измежду размерите при младите създатели.

Също по този начин през предходната година тя работи взаимно с Universal Standard, марка, която предлага промяна на облеклата си през годината след закупуването им, в случай че размерът на клиента се промени.

"През миналата година ние слагаме по-голям акцент върху инклузивността във връзка с размера" посредством Dia & Co и Universal Standard "и това ще продължава да бъде фокус в бъдеще", сподели Каримзаде пред АПФ. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР