Светът на художествената гимнастика е странен - изпълнен с красота,

...
Светът на художествената гимнастика е странен - изпълнен с красота,
Коментари Харесай

Настася - руска грация и американски външен вид

Светът на художествената гимнастика е чудноват - изпълнен с хубост, прелест, комплицирани детайли, които сякаш наподобяват лесни, само че в действителност изискват години натоварен труд и повторения, повторения, повторения... Тези два пласта обаче се съчетават когато е най-нужно - на съревнование.

А по какъв начин се съчетават дълги години Студена война и този излъскан и блестящ свят с една... екзотика?

Представяме ви Настася Генералова. Тя е на 19 години и е една от най-хубавите гимнастички на... Съединени американски щати. Въпреки че носи съветско име, приказва съветски и тренира с съветска специалистка, тя постоянно припомня, че не е тъкмо от света на светлите стройни девойки. Да, Стася също е висока, грациозна и впечатлява на килима, единствено че е... с по-тъмна кожа.

Всъщност тя е родена в Бевърли Хилс. Майка ѝ Олга е рускиня, емигрирала в Съединени американски щати. Там среща и бащата на гимнастичката. Той обаче не се задържа дълго в живота на двете девойки и те би трябвало да се оправят сами. Генералова се влюбва в художествената гимнастика, когато е на 4.

Такова момиченце в залата сигурно притегля погледи, само че и доста рецензии. В началото Стася, както я назовават всички, е непохватна. Но за сметка на това - работлива.

" Беше невероятно да я изкарам от залата. Тренираше с часове. Дори треньорите я гонеха! ", спомня си майка ѝ.

През 2013 година Стася се явява на първото си държавно съревнование и става първа на бухалки, втора на обръч и пета в многобоя. Международният ѝ дебют е година по-късно. Медалите стартират един по един да се появяват в сбирката ѝ - злато от Тихоокеанските игри, сребро в едно от мощните локални надпревари. Ясно е коя е идната крачка за хубавицата, която приковава погледите освен с отличните си съчетания.

Тя става част от националния тим за дами на Съединени американски щати през 2016 година В първото си огромно съревнование - Световната купа в Ташкент, приключва на 7-мо място в многобоя. В същата година тя идва и у нас, с цел да се класира на 12-то място. В националното състезание на Съединени американски щати е 5-та, което ѝ обезпечава опция да се приготвя с най-хубавите в страната.

Стася няма медали от мощните шампионати по художествена гимнастика - олимпийските игри (до в този момент не е взела участие на тях), международното състезание или Световните купи. Подобно достижение би било необикновено, поради силата на школите на Русия, Беларус, Украйна, и несъмнено България. Тя обаче има друго - мощното първо усещане, което прави във всяка зала и фантазиите си, които в никакъв случай не се отхвърля да следва.

" За мен е доста значимо да съм първата добра чернокожа гимнастичка в света. В този спорт всичко е еднообразно - европейки или азиатки, високи и слаби. Радвам се, че се откроявам. Това, че съм на половина рускиня, доста ми оказва помощ. Когато схванат каква съм, другите се опасяват, тъй като знаят, че рускините са доста мощни. Омръзна ми да ми споделят, че Америка и Русия са врагове. Може би към момента не разбирам, само че си мисля, че две толкоз велики страни могат да изградят по-гъвкави връзки ", декларира Стася.



Толкова грациозна, красива и друга, тя не може да остане единствено в границите на художествената гимнастика. Свикнала всички погледи да са вперени в нея, Стася се насочва и към модата. Тя снима фотосесии, а скоро имаше и къса роля във видеоклипа на известната певица Тейлър Суфт " Shake It Off ".

Така че не се изненадвайте, в случай че видите друг искра на килима. Това е Стася. Тя е експерт и нещо друго в един чудноват свят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР