Светът на бокса се свързва с образа на младия здравеняк,

...
Светът на бокса се свързва с образа на младия здравеняк,
Коментари Харесай

Кинг Конг и неговата пеперуда

Светът на бокса се свързва с облика на младия бабанка, воден от фантазията си за благосъстояние и популярност. Затова и когато основен воин в историята е кубинец, който напуща Острова на свободата в гонене на професионална кариера в Съединени американски щати, първата ни мисъл е, че претекстовете му надали са по-различни. Луис Ортис обаче не е задвижван от лакомия или фикс идея за великолепие. Единствена му цел е да има задоволително за лекуването на 11-годишната си дъщеричка Лисмерседес, страдаща от рядко кожно заболяване.

Това е и повода да отплава към Съединени американски щати през 2009 година На дребна лодка. В бурните океански води, от които се опасява. И да прекоси пустиня за два дни... единствено с една обувка.

" Дойдох в тази страна, с цел да открия лек за моята щерка. Това е най-важно за мен ", споделя Ортис.

Малката Лис страда от болестта епидермолизис булоза, известно като " пеперудена болест ", тъй като кожата на засегнатите става нежна и ранима като крилата на пеперуда. Поетичното название не може да скрие обстоятелството, че всяка тъкан, както в тялото, по този начин и външната, е извънредно сензитивна и ранима. И най-лекото одраскване води до образуването на мъчителни мехури, сравними с изгаряне трета степен. При най-тежките случаи се изисква трансплантация на костен мозък, с цел да се подкрепят клетките при производството на протеини. За благополучие, Лис страда от по-лека форма.



" Трудно ми е да комбинирам бащинството с бокса. Трябва да се сготвям за борбите на кръга, само че и да се грижа за щерка ми. Братята ѝ знаят какво претърпява. Лекарите споделят, че този вид заболяване или прави децата по-силни или ги депресира. Има неща, които Лис не би трябвало да прави, както и дни, в които не се усеща добре. Тя е мощна, към този момент знае по какъв начин да живее с заболяването. ", споделя боксьорът в тежката категория, прочут с прякора Кинг Конг.

Ортис научава от фондация, че лекарите в Станфорд са постигнали незабравим прогрес в лекуването на подлата болест. Веднага се свързва с доктор Питър Маринкович, с цел да уговори час за обзор. Последният употребява разнообразни генотерапии за съответния вид заболяване Някои от тях имат впечатляващи резултати. Маринкович работи и за това хората с сходни редки болести да не остават скрити, обществото да знае през какво минават всеки ден.

Междувременно Ортис, който е подготвен да се реалокира в Калифорния за по-гладкото протичане на лекуването на щерка му, си спомня по какъв начин чакал повече от две години и половина, с цел да се събере със жена си в Съединени американски щати.

" Чувствах се уединен всеки ден и постоянно звънях в Куба, с цел да я чуя. Прибирах се вкъщи на няколко пъти, само че се връщах без нея. После пристигна моментът да тръгне към границата с Мексико. Бременна в осмия месец и със строшен куфар. Страхувах се, че ще я върнат. Но кой не би оказал помощ на жена в такова положение? "
Ортис: Битката ще е свирепа, дръжте се крепко! (ВИДЕО) "Уайлдър не ме нокаутира, бях отпаднал "
На границата Ортис чака с огромна купа, цялостна със чорба, тъй като чака брачната половинка му да е изтощена, гладна и жадна. " Когато я видях, възприятието беше неописуемо. Аз пребивавам за фамилията си и давам всичко за него ", споделя Луис.

С необятна усмивка кубинският боксьор демонстрира фотоси на фамилия Ортис от увеселителен парк. Вече на 40-годишна възраст той се доближава към края на своята кариера, в която има 31 победи и единствено една загуба - от Дионтей Уайлдър. Предстои реванш. Още една стъпка за Луис към обезпечаването на по-добър живот за неговата щерка. Много по-важно от всяка купа на света.



В ранните часове на 24 ноември (неделя), директно по RING, Ортис ще се изправи против Дионтей Уайлдър в дълго чаканата среща-реванш за купата на Световния боксов съвет (WBC). Предстои невероятен мач сред състезатели, които поставят ръкавиците поради любовта към болните си деца. Уайлдър се боксира поради първородната си щерка Наея, страдаща от заболяване на гръбначания дирек.

Задава се борба сред двама първенци със сходни ориси. Двама първенци освен на кръга, само че и в живота.
Татко е Бронзовия бомбардировач! Историята на Дионтей Уайлдър, който избра бокса, с цел да избави фамилията си
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР