Светът на бокса беше разтърсен из основи в събота вечер,

...
Светът на бокса беше разтърсен из основи в събота вечер,
Коментари Харесай

Шишкото, който смачка Джошуа, стигнал 135 кг като тийнейджър

Светът на бокса беше разтресен радикално в събота вечер, когато пухкавият мексиканец Анди Руис младши прати четири пъти в нокдаун непобедения до този миг притежател на четири шампионски пояса Антъни Джошуа. В последна сметка реферът на кръга отсъди механически нокаут в негова изгода и празненствата в лудото по бокса Мексико започнаха. Сензация или интрига беше тази победа ще отсъди историята. Факт е, обаче че името на Руис към този момент е записано в историята на джентълменския спорт и каквото и да се случи в реванша против Джошуа наесен, то ще си остане вечно там. 
 Сензация в бокса! Анди Руис нокаутира непобедения Антъни Джошуа

Опитният промоутър Еди Хърн, който провежда багра с Руис, имаше терзания още в самото начало. Заради външния си тип, роденият в Съединени американски щати мексиканец постоянно е осмиван, само че Хърн не бързаше да фаворизира своя войник.
" Руис може да ни сътвори проблем. Той има сложен жанр, показвал е и темперамент през годините, като се е бил с травми ", сподели Хърн преди мача и се оказа прав.

Визитка

Андреас Понсе Руис е роден в Съединени американски щати в Империал вали, Калифорния на 11 септември 1989 година. Дебютът на Унищожителя, както е прякорът на Руис, е на 28 март 2009 година, когато нокаутира още в първия рунд Мигел Рамирес.

На 12 се бие с мъже поради свръхтегло

Анди Руис младши наследява от татко си любовта към бокса и бейзбола. Той влиза в залата на шест години, а на осем към този момент напълно е ориентиран към този спорт. Израства в семейство с три сестри и от дребен е бил заставен да ги пази от момчетата. Расте с наднормено тегло, само че това не повлиява на бързината му. Баща му споделя, че на 12-годишна възраст е трябвало да се боксира с възрастни мъже, защото единствено те са били в категорията му. Анди Руис старши сполучливо позна, че синът му ще шокира Джошуа.

" Антъни просто не знае какво го чака и по какъв начин да реагира. Не сте виждали скоростта на Младши и ударите му по бъбреците ", предвижда бащата на новия крал на тежката категория.

В интерес на истината Анди Руис младши има фигура на човек, който изпива по 3-4 литра бира на вечер в кръчмата, а не на професионален състезател. В дебюта му на кръга на 19-годишна възраст кантарът сочи 135 кг при растеж от 188 см. Това е близо 50 кг над нормата, като не става въпрос единствено за мускули.



" Цял живот съм бил пълен и това не ми е пречило. Даже си мисля, че от тлъстината ударите ми получават ускоряване. В тежката категория фигурата не е значима, а техниката ", споделя Руис младши. Все отново през 2014 година той стартира да работи с диетолог. Преди мач смъква по 10-15 кг и става още по-бърз от нормалното. Така да вземем за пример за Джошуа бойното му тегло беше " единствено " 121 кг.

Обича сладкото

На конференцията преди мача с Джошуа той се появи с десерт " Сникърс " в ръка и се изясни в обич на сладкото прелъщение с фъстъци и карамел. Оказа се, че той няма рекламни взаимоотношения с производителя, а просто го обича.

" Винаги имам в джоба. Нищо не ми усъвършенства по този начин настроението, колкото този елементарен десерт. Така е от самото ми детство ", сподели тогава Руис, който получи поздравления от " Сникърс " след успеха над Джошуа, а може би и предложение за някакво съдействие.

Роден в Съединени американски щати, само че се гордее с Мексико

Анди е роден и израсъл в Карифорния, само че постоянно подчертава на това, че е горделив мексиканец. След мача с Джошуа той разпъна на мощния си тил флага на Мексико. В това има и известна ловкост, защото доста американски боксьори са господствали в тежката категория, само че нито един мексиканец преди него. Както е известно, в Мексико са луди по бокса и заплащат щури пари за платени канали и събития, тъй че в това има и маркетингов детайл. В същото време пък най-голямата звезда в по-ниските категории е мексиканецът Канело Алварес и по този начин той влиза в пряк конфликт с него за любовта на почитателите.

" Канело ми е кумир. Виждали сме се, пожелавал ми е триумф. И аз като него съм същински мексикански войник ", споделя Руис.

Преди мача с Джошуа той разгласява в Туитър следното обръщение - " Искам да направя злобарите свои почитатели ". Със сигурност тези от първата категория са намаляли, до момента в който от втората са се нараснали. Безспорно е, че той към този момент е кумир на по-пухкавата част от човечеството, откакто даже й посвети триумфа над изваяния като Аполон британец.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР