Светът на американския филмов продуцент Харви Уайнстийн се срина за

...
Светът на американския филмов продуцент Харви Уайнстийн се срина за
Коментари Харесай

Сексуалният апетит на Харви Уайнстийн разби живота му

Светът на американския кино продуцент Харви Уайнстийн се срина за момент, откакто десетки актриси го упрекнаха в полов тормоз. Чудовищният скандал закупи колосални размери, които разрушиха на пух и прахуляк като професионалния, по този начин и персоналния живот на Уайнстийн.

Обвиненията в полов тормоз към Харви Уайнстийн му навлякоха гнева на цялата кино промишленост. Първият удар пристигна от личното му кино студио в неделя, когато членовете на управителния съвет го уволниха и оповестиха, че ще спомагат, с каквото е нужно на следствието.

Той бе изхвърлен и от комитета на премиите БАФТА. Британската академия за кино и телевизия лиши участието на Уайнстийн, заявявайки, че решението влиза в действие неотложно. Макар продуцентът да е подкрепял благотворителната активност на БАФТА, организацията разгласи, че държанието му е "напълно недопустимо и несъвместимо с нейните полезности ".

В Британската академия за кино и телевизия членуват към 7500 души. Освен че присъжда годишните награди за кино и телевизия, тя обезпечава образование и помощи за хора от гилдията.

В четвъртък стана ясно, че и Американската академия за кинематографично изкуство, която присъжда премиите Оскар, ще свика изключителна среща, с цел да разиска обвиняванията в полов тормоз против продуцента.

"Академията смята описаното в обвиняванията против Харви Уайнстийн държание за отблъскващо и накърнява високите етични стандарти на организацията и на цялата креативна общественост, която тя съставлява ", се споделя в формалното изказване на киноакадемията, чийто директорски съвет ще се събере на среща на 14 октомври.

Скандалът избухна във вторник, когато New York Times разгласява следствие, в което разкри, че съоснователят на филмовото студио „ Уайнстийн “ е тормозил полово свои служителки през последните 30 години. Списание New Yorker даде нова мощ и публичност на абсурда, като разгласява голям брой свидетелски разкази на дами, станали жертва на сластния кинотворец.

Поведението на Уайнстийн бе наказано и от управлението на кинофестивала в Кан. От там обявиха, че обвиняванията в полов тормоз разкриват непростимо държание, което може само да бъде изрично наказано и жигосано.

Това обаче, не бе всичко.

"Непростимият " скандал, който се развихри към 65-годишния продуцент, накара брачната половинка му Джорджина Чапман да го напусне.

"Сърцето ми се къса за всички тези дами, претърпели голямо страдалчество поради тези непростими дейности. Затова взех решение да напусна брачна половинка си ", съобщи тя пред сп. People.

Уайнстийн не скри, че е "дълбоко сломен " от решението на спътницата си в живота, с която са женени от 2007 година, само че съобщи, че го поддържа.

"Дълбоко съм сломен. Загубих жена си и децата си, които обичам повече от всичко ", сподели Уайнстийн, представен от Page Six.

Двойката има две деца — Индия и Дашиъл, надлежно на седем и четири години.

Срещу непристойното държание на продуцента скочи и някогашният президент на Съединени американски щати Барак Обама, както и претендентът за поста на последните избори — Хилари Клинтън. Макар 65-годишният кино основател да бе един от огромните донори на Демократическата партия, разкритията за неговото държание и дейности бяха жигосани от двамата високопоставени демократи.

Барак Обама съобщи, че е „ погнусен “ и че всеки с сходно държание би трябвало да понесе отговорност, без значение от благосъстоянието и публичния му статут. Бившият президент изрази съществено терзание по отношение на Уайнстийн, защото най-голямата му щерка Малия работи като стажант във филмовото му студио.

Скандалът залитна и към политиката откакто Републиканската партия извади данни за даренията и поддръжката, котито продуцентът е правил за техните политически съперници. Уайнстийн персонално бил дарил средства на стойност над 1,4 млн. $ за претенденти, комитети и начинания от Демократическата партия от 1990 година насам, като към тези пари се прибавят още стотици хиляди долари, събрани посредством проведени от него начинания в поддръжка на президентските кандидатури на Обама през 2012 година и на Клинтън през 2016 година

Съсипан, ненавиждан и отритнат, някогашният притежател на фирмите "Мирамакс " и "Уайнстийн ", основали 81 продукции, отличени с награди Оскар, в това число 5 за най-хубав филм, взе решение да постъпи в център за лекуване.

Първоначално уеб сайтът за звезди TMZ заяви, че продуцентът ще замине на лекуване в Швейцария, само че по-късно стана ясно, че в последния миг Уайнстийн е трансформирал проектите си и е решил да постъпи в центъра за рехабилитация "Медоус " в Уикънбърг, Аризона, където да лекува половата си взаимозависимост и други поведенчески проблеми, като експанзия.

Към дългия лист с дами, които упрекнаха холивудския кинотворец в полов тормоз и похищения, се подреждат имената на Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Розана Аркет, Мира Сорвино, Азия Ардженто. Към тях се причислиха и няколко задгранични актриси, на които Уайнстийн обещавал популярност в подмяна на фамилиарност.

Британската актриса и модел Кара Делевин също го упрекна в неуместно държание. По думите ѝ той се е опитал да я целуне на няколко пъти.

Френската актриса Лея Седу, която игра във филмите за Джеймс Бонд, също описа за нейното прекарване с филмовия продуцент. Тя била поканена на пиво в хотелската стая на Уайнстийн.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР