Светът може никога да не се върне към начина на

...
Светът може никога да не се върне към начина на
Коментари Харесай

Без ваксина няма завръщане към нормалното

Светът може в никакъв случай да не се върне към метода на живот, който бе считан за „ естествен “, преди разпространяването на ковид. Това съобщи шефът на Националния институт по алергични и инфекциозни болести на Съединените щати и здравен консултант на Белия дом д-р Антъни Фаучи по време на брифинг, съобщи Си Ен Би Си.

„ Постепенно ще стартираме да „ действаме като общество “,, само че в случай че приказваме за връщане на обстановката преди ковид, това може в никакъв случай да не се случи, защото опасността към момента съществува “, сподели Фаучи.

Той съобщи, че сега се работи по редица лечения и евентуални ваксини, които му дават вяра, че „ в никакъв случай няма да ни се наложи още веднъж да бъдем в обстановка като тази, в която се намираме сега “.

В предходни брифинги здравният консултант на Белия дом не един път е казвал, че чака вирусът да върлува всяка година, изключително в случай че нямаме ваксина, която да предотврати бъдещи зараза.

„ Когато приказваме за „ връщане на нещата към естественото “, ние имаме поради обстановка, която е доста по-различна от тази, в която се намираме момента, тъй като в този момент в режим на интензивно ограничение. Ако „ връщане на нещата към естественото “ значи да се държим по подобен метод, като че ли казусът с ковид не е съществувал, не мисля, че това може се случи, до момента в който не се озовем в обстановка, при която може да защитим изцяло популацията с ваксина “, споделя Фаучи.

По последни данни на университета „ Джон Хопкинс “ в Съединени американски щати има над 360 хиляди доказани случаи на инфектирани с ковид, от които над 10 000 са приключили с фателен край.

По-рано от Белия дом предвидиха, че жертвите на вируса в Съединени американски щати могат да доближат от 100 до 240 хиляди

„ Д-р Фаучи и аз мощно имаме вяра, че в случай че работим на върха на нашите сили през идващите няколко седмици, ще забележим капацитет за задържане на смъртните случаи под тази прогноза “, разяснява доктор Дебора Биркс, която е част от американския щаб за битка с ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР