Светът като шахматна дъска. Кой обаче движи фигурите? Какъв е

...
Светът като шахматна дъска. Кой обаче движи фигурите? Какъв е
Коментари Харесай

Иво Христов: Оглупяването на нацията е по-опасно от външните заплахи

Светът като шахматна дъска. Кой обаче движи фигурите? Какъв е генезисът на споровете, които спорадично избухват в Близкия изток, Азия, Европа, Балканите? Интересни, въпреки и не изключително лесни отговори, получи публиката, избрала да посети полемиката “Геополитическата карта на Евразия - опасности и хоризонти “, лектори на която бяха проф. Иво Христов, доктор Малек Насер, доктор Пламен Пасков, и докт. Галин Дурев. Тя се организира през днешния ден сутринта в зала " Пълдин " на хотел " Санкт Петербург " и бе проведена от съдружие " Смисли ", оповестява " Трафик ".

Контролът върху комерсиалните пътища и газовите залежи в Близкия Изток са главната причина за войната в Сирия. А в основата й лежи желанието на Съединените щати да реализира надзор в района. " Опитите на Щатите за " експорт на народна власт ", които започнаха през 2003 година със свалянето на режима на Садам Хюсеин в Ирак и проведените от тях " цветни революции " в Либия, Египет, Тунис, Сирия и други Свалянето на диктаторските режими в тези страни провокираха вакум, който бе напълнен от терористи и джихадисти. Духът бе пуснат от бутилката и фитилът на бурето с барут продължава да гори. Макар, че първочално бе сложена в цялостно медийно затъмнение, продължаващата война в Ирак и Сирия откри грозното лице на тероризма. Хората, които се бият там с държавните войски не са никакви борци за човешки права, а най - елементарни терористи. Отказвам да използвам названието Ислямска страна, тъй като тези хора нямат нищо общо с исляма, нито пък имат страна " разяснява доктор Насер. Според него в случай че терорът в Сърбия е бил победил, в района е щял да настъпи некотролируем безпорядък, който да засегне Европа и България.

" Изходът от тази война е единствено един, само че до нея може да се стигне по два метода - бърз и муден. Всичко зависи от това още какъв брой дълго време прилежащите страни и Америка ще продължат да поддържат и финансират терористите ", разяснява доктор Насер, като направи паралел с Катар, който години наред е подкрепял и финансирал терористични организации. " В един миг техните някогашни съдружници, които вършат същото - Саудитска Арабия, започнаха да приказват за човешки права и постановиха ембарго. А в действителност повода за това е фактът, че Катар отхвърли да взе участие в срещата, на която Тръмп подписа най-мащабната в историята на Съединени американски щати оръжейна договорка, включваща доставки на американски оръжия и военно съоръжение за Саудитска Арабия за съвсем 110 милиарда $.

Сделката планува и спомагателни продажби на оръжие за Рияд за 350 милиарда $ през идващите 10 години. Проф. Иво Христов доразви тематиката с коментара, че другият " грях " на катарците е опита да сключат съглашение с Иран за прокарването на газопровод към Запазна Европа. Според него сега в Близкия изток се води новата война Йом Кипур, само че този път без директното присъединяване на Израел.

Лекторите разясниха събитията в Украйна, Русия и някогашните руски републики. " Русия е в тежко положение. Моделът на Путин е сполучлив, с цел да спре разпадането на страната, само че той не може да обезпечи икономическо развиване на Русия. Необходима е внезапна смяна на икономическо - обществения модел в страната " съобщи проф. Христов.

Участниците в полемиката приканиха за повече гражданско схващане, будна съвест и интензивност. " Най - огромната заплаха за България не идва извън, а е тоталното оглупяване на нацията " бе финалният коментар на проф. Христов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР