Светът живее вече трето десетилетие от 21 век.Оказва се, че

...
Светът живее вече трето десетилетие от 21 век.Оказва се, че
Коментари Харесай

Петко Добрев: Украйна е поредната жертва на геополитическата стратегия на САЩ. Да се готви Турция!

Светът живее към този момент трето десетилетие от 21 век.

Оказва се, че геополитическата тактика на Съединени американски щати, основана през 20-ти век и ориентирана против Съюз на съветските социалистически републики, през днешния ден е несъстоятелна по отношение на Русия за новия век. Тази тактика се базираше и на основаване на стратегически военноморски бази, които да дадат стратегическо предимство пред Съюз на съветските социалистически републики и го слагат в условия на стратегическа блокада.

Първият подобен опит е основаването на такава база в Кипър и то в северната му част, която е обитаема най-вече с турци. Създаването на такава база обаче обърква геостратегическите ползи на Турция. Поради тази причина управлението на Турция влиза в договаряния с управлението на Съюз на съветските социалистически републики и получава единодушието на Москва турска войска да окупира Северен Кипър. Така двете империи – Съюз на съветските социалистически републики и Турция подсигуряват своята сигурност и геостратегически проекти.

Тук е редно да създадем отпратка към връзките сред Съюз на съветските социалистически републики и Турция през 20-ти век.

Ленин на практика избавя Турция след Първата международна война с помощта която оказва – военна и финансова. Границите на актуалната турска страна се дължат точно на тази помощ от Москва.

По време на Втората международна война Турция оказва най-важната помощ за Съюз на съветските социалистически републики, като непозволява на Хитлер да премине гладко през Турция и да нахлуе в Кавказ. Това на практика избавя стратегическия гръб на Съюз на съветските социалистически републики.

Тези връзки сред Москва и Анкара колкото и необичайно да наподобява за мнозина не престават и през 21-ви век. След като не съумяха в Кипър, Съединени американски щати се възползваха от обстановката след разпада на Съюз на съветските социалистически републики и насочиха своето внимание към Крим. Според самите украинци Майдана беше проведен точно с такава цел –украинската страна да разреши на Съединени американски щати да основат военноморска база в Крим.

Изпреварващата реакция на Путин обаче направи и този опит на Съединени американски щати безуспешен. След загубата на Крим, отново съгласно самите украинци, Украйна към този момент е изгубила статута на стратегически сътрудник на Съединени американски щати и заради тази причина изоставена и превърната в играчка на двете Велики сили.

Инерцията,създадена от внушенията на Майдана през 2014-а, е дала опция на малко на брой хора, заставайки зад антируски настроения, да си внушат, че те са новите герои на Украйна.

Разбира се никой през годините до днешната война не сподели истината в очите на тези украинци и те живееха с мисълта, че имат поддръжката, в това число и военна, на Запада и изключително на Съединени американски щати.

Днес схванаха, че са били лъгани от самото начало, само че стореното през тези 8 години не може да се върне. Тези украински мъже няма по какъв начин да схванат, че са просто пушечно месо.

Няма по какъв начин да схванат, че геополитическата тактика на Съединени американски щати катастрофира.

В момента се трансформират цели континенти. Африка, да вземем за пример построява своето бъдеще посредством китайските капитали и сигурността, която може да им подсигуряват съветски паравоенни формирования.

Арабският свят одобри политиката, която се постанова от Москва и Пекин. Та единствено преди няколко дни Башар Асад бе признат в Абу Даби и Дубай и то като един от гарантите на арабската сигурност. Примери в тази посока колкото щеш.

Колкото е да е мъчително за украинците те вървят към краха на своята държавност. И с цел да няма други опити за основаване на американски военноморски бази в украинското черноморие, Путин очевидно е решил да го вземе под съветски надзор. Дали обаче Украйна ще загуби територии единствено по посока Русия през днешния ден не е ясно. Бъдещето ще покаже.

В близкото бъдеще позволявам, че вчерашните и днешни герои на Украйна ще доживеят най-немислимото за тях – ще бъдат упрекнати от мирните украински жители за нещастието, която претърпяват през днешния ден.

А тези от тях, които попаднат в съветски съд ще имат повече от трагична орис. Убеден съм, че всички ония, които виждат в Путин делегат на пъкъла ще ме укорят за тези мои догатки. Но историята си има свои закони.

По мое мнение, тези украински мъже, които Путин счита за нацисти, имат един единствен потребен ход – да сложат оръжие и се предадат. Тогава допускам, че Путин ще приключи военните дейности.

А ония, които са се предали, ще имат опция за прошка. И това ще бъде в действителност държание на герои. Саможертвата е право единствено на героите.

Резонен е въпросът - за това дали Съединени американски щати ще продължат опитите да осъществят своята геополитическа тактика за Съюз на съветските социалистически републики и в бъдеще против Русия.

Ако продължат - то последният опит, който могат да създадат за основаването на стратегическа военноморска база, обслужваща тяхната геополитическа теория от 20-ти век, е обвързван с Турция и проливите.

Така че, в случай че опитите в тази посока продължат, то след Украйна да се готви Турция за Майдан.

Но аз мисля, че Вашингтон по нужда ще би трябвало да поправя незабавно своята тактика за новия свят.

И най-големият въпрос за Съединени американски щати ще бъде дали и по кое време Мексико ще влезе в стратегически съюз с Русия и Китай.

И едно изречение за Европа. Старият континент се разсъни в новия свят демографски обсаден от хора, идващи от някогашните колонии.

Любимата дума на днешните европейски политици „ наказания “ против Русия е допустимо най-краткия път към колонизирането на Западна Европа от някогашните колонии.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР