Светът живее в несигурност и в най-опасното време, откакто приключи

...
Светът живее в несигурност и в най-опасното време, откакто приключи
Коментари Харесай

Алекс Йънгър, шеф на МИ-6: Светът живее в най-опасното време след Студената война

Светът живее в неустановеност и в най-опасното време, откогато завърши Студената война, съобщи шефът на английското външно разузнаване (МИ-6) Алекс Йънгър.
В невиждано изявление, обещано за първи път от настоящ шеф на МИ-6, той визира необятен кръг от проблеми: растящото напрежение сред Запада, Китай и Русия, задълбочаващата се рецесия с Иран в Персийския залив и продължаващата опасност от „ Ислямска страна “ и „ Ал Кайда “.

„ Мисля, че в международен мащаб се води доста рискова политика на ръба на войната “, споделя Алекс Йънгър.

Според него МИ-6 има да играе значима роля за гарантиране, че няма да се вършат неверни преценки и вярно би трябвало да се схващат претекстовете на хората, които обществено показват крайни твърдолинейни позиции, само че в действителност са стимулирани от цяла цялост от други, доста по-сложни въпроси в чисто персонален проект, съобщи БНР.

Преди към година в лекция в шотландски университет Алекс Йънгър предизвести Русия, че Англия не трябва да бъде подценявана в решимостта си да изобличава злонамереното държание на други страни.

Алекс Йънгър е отпред на МИ-6 по времето на трима министър председатели: Дейвид Камерън, Тереза Мей и Борис Джонсън. Не са известни доста неща от кариерата му, само че от публично изнесените биографични данни излиза наяве, че е бил на работа в Европа и Близкия изток и е оглавявал външното разузнаване в Афганистан.

Говорейки намерено за годините си като млад шпионин, Йънгър признава, че е получил „ потупване по рамото “ при приемането му в тайните служби, което е било изненада, тъй като очевидно хората в близост са виждали в него освен това, в сравнение с той е считал, че съставлява.

Допълва, че се е включил към служебната подчиненост в края на Студената война през 1991 година и познава добре този интервал на преход, тъй че елементарно може да прави съпоставения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР