Светът изпрати Пеле към последния му път. Кралят на футбола

...
Светът изпрати Пеле към последния му път. Кралят на футбола
Коментари Харесай

Светът изпрати Пеле

Светът изпрати Пеле към последния му път. Кралят на футбола си отиде на 82-годишна възраст, откакто не съумя да се пребори с рака. Легендата на международния футбол бе заровен във отвесния гробищен парк " Некрополе Екуменика " в Сантос. Трикратният международен първенец персонално е закупил имота в гробището преди 20 години, като е избрал място на деветия етаж, защото татко му Дондиньо е играл с №9. Гробът на легендата " гледа " към " Вила Белмиро " - клубното игрище на Сантос, където Пеле прекарва огромна част от кариерата си.
Бразилецът беше заровен в стеснен фамилен кръг, а преди този момент 24 часа тялото му беше изложено на стадиона на Сантос, където хиляди се сбогуваха с Краля на футбола.
На поклонението участва и президентът на ФИФА Джани Инфантино, който изиска от всяка страна в света да кръсти собствен стадион на името на Пеле.
Станаха ясни и последните думи на бразилеца. Разкри ги сестра му Мария Лусия.
" Бях при него на 21 декември. Беше спокоен, поговорихме си малко, само че към този момент разбрах, че усеща, знае, че ще си тръгне. Той беше доста правилен, сподели: " Всичко е в ръцете на Господ ". И аз му споделих: " Вярно е, той знае по кое време е пристигнало времето ", разгласи Мария Лусия.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР