Светът изпомпва повече петрол откогато и да е било в

...
Светът изпомпва повече петрол откогато и да е било в
Коментари Харесай

Дoбивът нa пeтpoл дocтигнa иcтopичecĸи peĸopд oт 100 млн. бapeлa днeвнo

Светът изпомпва повече нефт след като и да е било в историята. Добивът доближи 100,3 милиона барела на ден през третото тримесечие на годината, сочи отчет на Международната организация по енергетика, представен от Bloomberg.

Добивът, включващ недопечен нефт, полутечен природен газ и биогорива, се усилва с 2,3 милиона барела на ден по отношение на също интервал на предходната година и с 1,3 милиона барела на ден по отношение на второто тримесечие на годината.

Новият връх акцентира по какъв начин растящото търсене в развиващия се свят изисква нови източници на предложение в кратковременен проект - макар увеличаващите се продажби на електрически автомобили и генерирането на ток от възобновими изтоници.

Според МАЕ производството отвън ОПЕК ще се усили с нови 1,7 милиона барела на ден през идната година.

Увеличението през третото тримесечие идва с помощта на ОПЕК, която е повишила добива с 500 хиляди барела, както и от Америките, които регистрират растеж от 400 хиляди

В същото време обаче организацията показва терзания от трагичния скок на цените на силата. " Нашата позиция е, че скъпата сила се завърна - и съставлява опасност против икономическия напредък ", се споделя в отчета.

Цените на петрола се повишиха с над 25 % от началтоо на годината, което накара някои вложители да спекулират, че до края на годината можем да чакаме цена от $100 за барел. / money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР