Светът има повече доверие на руския президент Владимир Путин, отколкото

...
Светът има повече доверие на руския президент Владимир Путин, отколкото
Коментари Харесай

Светът вярва повече на Путин, отколкото на Тръмп

Светът има повече доверие на съветския президент Владимир Путин, в сравнение с американския държавен глава Доналд Тръмп, заяви ТАСС, базирайки се на ново изследване.

Изследователския център „ Pew “ е направил сондаж измежду 40 000 души от 37 страни на пет континента. 27% от интервюираните имат доверие на Путин, до момента в който процентът за Тръмп е едвам 22%.

Огромна част от участвалите в изследването (75%) считат американския президент за нахален, а 65% - за нетърпелив. На първо място измежду международните водачи по гласувано доверие е канцлерът на Германия Ангела Меркел (42%).

В края на мандата на Барак Обама доверието към американската президентска институция е било доста по-голямо, в сравнение с е в този момент при ръководството на републиканеца.

В момента едвам 30% от мексиканците гледат положително на връзките със Съединените американски щати, до момента в който при Обама процентът е бил двойно по-висок - 66%.

В Канада и Германия също има забележителен спад в доверието към Вашингтон. В доста европейски страни доверието към Съединени американски щати е сравнимо с равнищата от 2003 година, когато Джордж У. Буш разгласи проекти за инвазия в Ирак.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР