Светът губи доверие в световните лидери. Това показва изследването „В

...
Светът губи доверие в световните лидери. Това показва изследването „В
Коментари Харесай

Светът губи доверие в глобалните лидери, според изследване на Галъп интернешънъл


Светът губи доверие в международните водачи. Това демонстрира проучването „ В края на годината “ на международната асоциация „ Галъп интернешънъл “, заяви БНР. Документът ще бъде показан през днешния ден в 18:30 ч. на бул. „ Джеймс Баучер “ 23.

Проучването, извършено в 57 страни по света, демонстрира, че немският канцлер Ангела Меркел резервира своя имидж, заемайки главно място като най-позитивно оценен политически водач (нетната стойност, т.е. % положително оценяващи минус % отрицателно оценяващи, е + 14), само че губи 6 пункта спрямо миналата година.


Миналогодишният номер едно – президентът на Франция Еманюел Макрон – има забележителен спад в оценките си в интернационален проект (от +21 до +6). И двамата европейски водачи бяха изправени пред обилни провокации в личните си страни през последната година.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп остава в дъното на класацията с чиста стойност от -28.

Руският президент Владимир Путин губи много от позитивната си оценка, която събра предходната година. Благосклонността към Путин в личната му страна, също е в крах, водена постоянно от стопански провокации.

Папа Франциск, както и предходната година, получава най-голямо доверие измежду международните водачи с чиста стойност от +28 (въпреки че даже и при него има спад спрямо предходната година).

Разбира се, известността на другите водачи в другите елементи на света е друга. Например, в България има по-ясно отношение към западните водачи или президента на Русия Владимир Путин, само че водачи на страни като Индия, Китай, Саудитска Арабия, Израел и така нататък са по-слабо познати.

България не прави изключение от международните трендове. И у нас продължи разколебаването на доверието в западни ръководители. Пречупва се оценката за френския президент Еманюел Макрон – явно на фона на тежката обстановка във Франция със обществени митинги (т.нар. митинги на „ жълтите жилетки “) и неодобряваните в България оферти на Макрон за регулации в Европейски Съюз.

" Напреженията по целия свят нарастват и водачеството е в рецесия съвсем на всички места. Дали тези напрежения нарастват поради неприятно водачество, или неприятното водачество води до възходящи напрежения, не е работлив въпрос. Мнозина показват, че пропастта сред елитите и масите доближава непоносими равнища и редът, открит след края на Втората международна война, се разпада. Недоверието в политиката и политическите системи е във напредък и фундаменталният въпрос не е по какъв начин да се откри по-добро посланичество, което да дава отговор на волята на хората, а по какъв начин хората да могат да управляват по-добре своите представители. Отговорът може да бъде повече директна народна власт, което значи, че верният въпрос, който би трябвало да се зададе, е по какъв начин да се реализира тя след последните отрицателни прекарвания с френския референдум за Европейската конституция, с този в Холандия и предизвикването на Брекзит. “, изясни Кънчо Стойчев, президент на международната асоциация „ Галъп интернешънъл “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР