Светът е в очакване на срещата на лидерите на двете

...
Светът е в очакване на срещата на лидерите на двете
Коментари Харесай

Среща на върха САЩ - Китай

Светът е в очакване на срещата на водачите на двете най-големи стопански системи в света - американският президент Джо Байдън и китайският държавен глава Си Дзинпин. Двамата ще беседват лице в лице в Сан Франциско - това е едвам втората им среща от началото на президентския мандат на Байдън.

Съединените щати не желаят да се дистанцират от Китай, разгласи Джо Байдън в навечерието на диалозите, които ще се проведат в коридорите на срещата на върха на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо съдействие.

Очаква Байдън и Си Дзинпин да обсъдят редица тематики, измежду тях са войните в Украйна и в Израел, Тайван. Отношенията сред Пекин и Вашингтон се утежниха по-рано тази година, откакто Съединените щати упрекнаха Китай, че е изпратил шпионски балон в американското въздушно пространство, както и поради визитата на тогавашния ръководител на Долната камара на конгреса Нанси Пелоси, което накара китайците да спрат връзката сред армиите на двете страни. Преди срещата Джо Байдън увери, че е решен да възвърне контактите.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР