Светът е в криза, а не само България. Всяка страна

...
Светът е в криза, а не само България. Всяка страна
Коментари Харесай

Дариткова с горещ коментар за провала с Великото народно събрание

Светът е в рецесия, а освен България. Всяка страна би трябвало бързо да наблюдава обстановката и за мен новите ограничения в България са безусловно нужни и съответни. Смисълът на ограниченията е да се ограничи болестта и здравната система да издържи.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова във връзка новите по-строги ограничения против ковид.

"Ние носим цялата отговорност за ставащото в страната. Нямаше по какъв начин да допуснем политическа и парламентарна рецесия в този тежък миг. Справяме се. Справяме се и с кворума в Народното събрание. Приемаме закони, които да оказват помощ на бизнеса и хората. Не би трябвало да приказваме единствено за апокалиптични картини и неуредици в здравната система.

Не би трябвало да анонсираме единствено единичните случаи, в които поради редица неточности се е стигнало да смъртни случаи. За всеки един случай се водят инспекции и всеки ще понесе отговорността си. Днес здравната ни система е излекувала максимален брой хора инфектирани с ковид. Трябва да приказваме и за тези положителни вести.

Трябва да благодарим на всички български медици, а не да ги подлагаме на стигматизиране. В момента не би трябвало да търсим виновници и да настройваме обществото против лекарите. Ясно е, че има позволени неточности, само че се прави разбор и въз основата на този разбор ще бъдат направени нужните заключения ", разгласи доктор Дариткова.

Тя разяснява още признатия през днешния ден бюджет за 2021 година и отхвърлената концепция на ГЕРБ за привикване на Велико Народно заседание и проемни в Конституцията. "Не може да се угоди на всички и е обикновено опозицията да не харесва бюджета. За мен бюджетът е извънредно обективен, антикризисен и няма нищо правилно, че е избирателен.

Този бюджет е за хората. С него ще подпомогнем всички наранени от Коронавирус рецесията. Идеята за привикване на Велико Народно заседание и нова Конституция беше да предложим нов публичен контракт.

Не получихме поддръжка от другите политически сили в Народното събрание и взехме решение да преминем към гласоподаване. Няма никакъв политически трик в нашето предложение. Искахме да отговорим на упованията на обществото ", разкри доктор Даниела Дариткова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР