Светът е по-богат с 18, неизвестни досега, произведения на изкуството.

...
Светът е по-богат с 18, неизвестни досега, произведения на изкуството.
Коментари Харесай

Откриха неизвестни досега творби на Анди Уорхол

Светът е по-богат с 18, незнайни до момента, творби на изкуството. И то не от кого да е, а от самия популярен и превъзходен Анди Уорхол!

През 1985 година компанията Commodore упълномощила на Уорхол да сътвори серия творби, с което да се означи стартирането на пазара на новия им модел компютър Amiga 1000. Именно от дискети Amiga, съхранявани през всичките тези години, са възобновени творбите, за които не сме и подозирали, че съществуват.

Членове на компютърния клуб на Carnegie Mellon University се заемат със задачата, откакто Кори Аркейнджъл, бележит почитател на Уорхол, гледал видео в YouTube с фрагменти от далечната 1985 година и забелязал, че Уорхол е забъркан в плановете на Commodore. По-точно, по време на конференция, той видял по какъв начин актьорът основава портрет на Деби Хари (вокалистка на Blondie) на компютър Amiga.  Зачудил се дали пък няма и други поодбни творби и благодарение на Музея на Анди Уорхол през 2011 година разкрил флопи дискети от този интервал. Затова и се обърнал към Carnegie Mellon. Намерените файлове били в неразчетим формат, само че специалистите съумели да възстановят изображенията – електронни репродукции на истинските картини на Уорхол. Повечето от 18-те произведения носят подписа на Уорхол.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР