Светът е оцелял, защото се е смял. Една стара сентенция,

...
Светът е оцелял, защото се е смял. Една стара сентенция,
Коментари Харесай

Смях по време на коронавирус - истинската ваксина срещу паниката

Светът е оживял, тъй като се е смял. Една остаряла поговорка, пособия на обществото по време на тежки рецесии и то в продължение не просто на години, само че и на епохи.
Вземете за образец “Декамерон” на Джовани Бокачо - група хора, които желаят да избягат от грозните картини на чумата в Италия благодарение на цинични и хумористични разкази.

Е, в този момент в света чума няма, само че една друга болест мори популацията. Коронавирусът потегли от Китай и гладко завляда целия свят. Стигна в Европа, а от няколко дни върлува и у нас.

Но светът е оживял, тъй като се е смял, нали по този начин? Затова е обществените мрежи избухнаха с разнообразни занимателни клипове на хора, които някак са намерили собствен личен метод да се спасят от епидемията. Дезинфекцират се вътрешно със спиртни питиета, типично по балканско-руски обичай и изобретяват какви ли не способи, с цел да не затворят частния си бизнес поради заболяването.

Ето и някои клипове, с цел да потушим създалата се суматоха.



А вие в това време не забравяйте - мийте ръцете си постоянно и помнете - коронавирусът не е чак толкоз заплашителен. И слушайте рекомендациите на Националния действен щаб за битка с ковид. Те знаят най-добре.

.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР