Светът е на ръба на ядрена война и един инцидент

...
Светът е на ръба на ядрена война и един инцидент
Коментари Харесай

Папата: Светът е на ръба на ядрена война

Светът е на ръба на нуклеарна война и един случай е задоволителен, това ме ужасява, разяснява Папа Франциск на борда на папския аероплан по пътя си към Чили и Перу. Това се случва ден откакто подправен сигнал за ракети провокира суматоха в американския щат Хавай, оповестява БГНЕС.

I ask you to accompany me on my journey to Chile and Peru in your prayers.
— Pope Francis (@Pontifex) January 15, 2018
Въпросът е бил заложен във връзка опасността от нуклеарна война в резултат на поредност от нуклеарни и ракетни проби от предходната година в Северна Корея, папата сподели: "Мисля, че сме на ръба. Аз в действителност се опасявам от това. Един случай е задоволителен, с цел да провокира нещата ", сподели той пред публицисти.

Папата прикани за съпричастност към бежанците

81-годишният папа, който постоянно приказва за заплахите от нуклеарни оръжия, сподели на борда на самолета ужасяваща фотография, направена през 1945 година. На нея се вижда млад японски момък, носещ своя мъртъв брат.

Детето, носено на гърба на момчето, е починало, когато Съединените щати хвърлиха нуклеарна бомба над Нагасаки.

Франциск написа на гърба на фотографията единствено три думи: "Плодът на войната ".

"Исках да я препечатам и да я популяризирам, тъй като сходна фотография може да е по-вълнуваща от хиляда думи, по тази причина желаех да я споделя с вас ", споделил папата на представителите на медиите, пътуващи с него.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР