Светът е на ръба на катастрофален морален провал, ако богатите

...
Светът е на ръба на катастрофален морален провал, ако богатите
Коментари Харесай

СЗО критикува подхода „първо мен“ на богатите страни за ваксините срещу COVID-19

Светът е на " ръба на пагубен честен неуспех ", в случай че богатите страни се имунизират против, до момента в който най-бедните страдат, сподели в понеделник генералният шеф на Световната здравна организация, предава Агенция Франс Прес. Той осъди метода " първо мен “ на богатите народи и също по този начин подлага на критика производителите на ваксини за гонене на регулаторно утвърждение в богатите страни, вместо за даване на СЗО на данните за потребление на ваксини и организацията да даде зелена светлина за потребление в международен мащаб.
Гебрейесус сподели, че обещанието за обективен международен достъп до против пандемията на ковид в този момент е изложено на сериозен риск в тирада в Женева, откриваща съвещание на изпълнителния съвет на СЗО.
Тедрос съобщи, че 39 милиона дози от коронавирусната ваксина са били приложени досега в най-малко 49 страни с по-високи приходи.
Междувременно „ единствено 25 дози са дадени в една страна с най-ниски приходи. Не 25 милиона; не 25 000; единствено 25 “, сподели той.
 Масовата имунизация в Индия - начало и цели Масовата имунизация в Индия - начало и цели
Над 190 000 души бяха имунизирани против COVID-19 в Индия през първия ден на всеобщата имунизация в страната. Това заяви индийското прав...
" Трябва да бъда прям. Светът е на ръба на пагубен честен неуспех - и цената на този неуспех ще бъде платена с живот и занаят в най-бедните страни в света. "
Той сподели, че до момента в който някои страни произнасят успокояващи думи за обективен достъп, те дават приоритет на личните си покупко-продажби с производителите, покачват цените и се пробват да прескочат „ опашката “.
Той сподели, че 44 такива покупко-продажби са били подписани през 2020 година и най-малко 12 към този момент са подписани от Нова година. " Ситуацията се усложнява от обстоятелството, че множеството производители са давали приоритет на регулаторното утвърждение в богатите страни, където облагите са най-високи, вместо да показват цялостни досиета на СЗО ", сподели Тедрос.
„ Този метод „ първо мен “ освен излага на риск най-бедните и най-уязвимите хора в света, само че и е в прорез с поставените цели. В последна сметка тези дейности единствено ще удължат пандемията, ще удължат нашата болежка, рестриктивните мерки, нужни за нейното въздържане, и човешките и икономическите премеждия. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР