Светът е на прага на тектонични промени, заяви Владимир Путин

...
Светът е на прага на тектонични промени, заяви Владимир Путин
Коментари Харесай

Говори Путин: Светът е на прага на тектонични промени!

" Светът е на прага на тектонични промени ", съобщи Владимир Путин в годишното си обичайно послание към дискусионния клуб " Валдай ".

Президентът на Русия Владимир Путин уточни, че Москва прави оценка съответно интелектуалните, териториалните, икономическите и военните си благоприятни условия и капацитет. Той се включи в заключителната пленарна сесия на обичайна годишна среща на клуба по видеоконферентна връзка от резиденцията си в Ново Огарьово.

Путин разяснява съответно упованията за намаляване на Русия под ударите на глобите от Запада и пандемията от Covid-19.

" Гледайки на това, което се случва в света, в другите страни, желая да кажа на тези, които още чакат еволюционен срив на Русия, че нас по този мотив ни безпокои единствено едно нещо – “да не се простудим на вашето заравяне ", съобщи Путин.

В обръщението си той обърна внимание на контрола над въоръжаването. Без ограничавания в тази сфера, означи съветският президент, няма да има бъдеще за света. И добави, че Русия не е срещу включването на Китай към контракта СТАРТ, само че е срещу Вашингтон да ѝ трансферира отговорността да договаря с Пекин за това.

Путин изрази вяра, че Съединените щати ще допринесат към напъните на Русия за преустановяване на военните дейности сред Армения и Азербайджан. Според него за към този момент близо месец двете страни са дали общо към 5000 жертви. Утре във Вашингтон предстоят срещи на външните министри на двете страни с държавния секретар Майк Помпейо.

Руският президент призна, че има разлики в позициите по въпроса с Реджеп Ердоган. Според Путин обаче турският президент може и да наподобява доста корав, само че в действителност е еластичен политик и благонадежден сътрудник на Русия.

И по още една тематика от изявлението на Владимир Путин: за опозиционера Алексей Навални.

Президентът попита за какво в случай че някой в Русия в действителност го е отровил, Навални е бил пуснат на лекуване в Германия. Путин съобщи, че персонално е настоял пред прокуратурата опозиционерът да бъде пуснат на лекуване в Берлин, макар водените против него каузи.

В речта си в дълготрайност от към 40 минути той подчертава върху нуждата от запазване на основания след Втората международна война интернационален ред.

Той се разгласи за запазването на Организацията на обединените народи, на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и на правото на несъгласие на петте непрекъснати страни членки на Съвета, измежду които е Русия.

Руският държавен глава повтори предлагането си към Съединени американски щати за започване на двустранен разговор в областта на киберсигурността, като стъпка към подсилване на взаимното доверие.

Той уточни, че Москва е подготвена да работи със идната американска администрация, без значение от това кой ще я оглави след президентските избори.

Владимир Путин изрази вяра, че обособените страни ще могат да се обединят, за пъкъл се борят с действителните, а не с мнимите закани за човечеството.

Според него световната роля на Съединени американски щати е намаляла, дружно с тази на Англия и Франция, до момента в който Пекин (Китай) и Берлин (Германия) стартират да получават статут на суперсили във връзка с тяхната политическа и икономическа тежест.

С оглед на президентските избори в Съединени американски щати на 3-ти ноември Путин съобщи, че се надява новата администрация на Белия дом да е подготвена за разговор по сигурността и контрола върху нуклеарните оръжия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР