Светът е на прага на тектонични промени, заяви Владимир Путин

...
Светът е на прага на тектонични промени, заяви Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин: Да съхраним ООН в сегашния ѝ вид!

" Светът е на прага на тектонични промени ", съобщи Владимир Путин в обичайна си тирада пред клуба " Валдай ". Как съветският президент вижда интернационалните връзки и какви бяха главните позиции в геополитическата му тирада.

Президентът Путин се включи в заключителната пленарна сесия на обичайна годишна среща на клуба по видеоконферентна вързка от резиденцията си в Ново Огарьово.

В речта си с дълготрайност от към 40 минути той подчертава върху нуждата от запазване на основания след Втората международна война интернационален ред.

Той се разгласи за запазването на Организацията на обединените народи, на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и на правото на несъгласие на петте непрекъснати страни членки на Съвета, измежду които е Русия.

Руският държавен глава повтори предлагането си към Съединени американски щати за започване на двустранен разговор в областта на киберсигурността, като стъпка към подсилване на взаимното доверие.

Той уточни, че Москва е подготвена да работи със идната американска администрация, без значение от това кой ще я оглави след президентските избори.

Владимир Путин изрази вяра, че обособените страни ще могат да се обединят, за пъкъл се борят с действителните, а не с мнимите закани за човечеството.

Според него световната роля на Съединени американски щати е намаляла, дружно с тази на Англия и Франция, до момента в който Пекин (Китай) и Берлин (Германия) стартират да получават статут на суперсили във връзка с тяхната политическа и икономическа тежест.

С оглед на президентските избори в Съединени американски щати на 3-ти ноември Путин съобщи, че се надява новата администрация на Белия дом да е подготвена за разговор по сигурността и контрола върху нуклеарните оръжия.

Относно случая " Навални " президентът Владимир Путин съобщи, че в случай че някой в Русия е желал да токсини рецензия на Кремъл Алексей Навални, тогава Москва не би разрешила той да бъде откаран за лекуване в Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР