Светът е като цирк! Това негласно заяви Мария Грация Кюри

...
Светът е като цирк! Това негласно заяви Мария Грация Кюри
Коментари Харесай

Висша мода пролет-лято 2019: Циркът на Dior

Светът е като цирк! Това мълчешком съобщи Мария Грация Кюри със своето ревю висша мода за пролет-лято 2019 за Dior.

Излишъците в съвремието и неизбежният му разпад се показват посредством метафората на цирка, изпълнен с цялото му обилие и чудатост, противоречащи на злокобната от време на време мрачевина.

Цялото ревю се концентрира върху висшата мода с вдъхновението от времето, в което е живял Кристиан Диор.

Време, в което циркът е бил събирателно на изтънченост, а самото зрелище, дружно с костюмите към него, е било същинска форма на изкуство.

Време, в което да отидеш на цирк не е просто метод да запълниш време, а способ да захраниш своите сетива и да се пренесеш в един по-красив, по-магичен и по-богат свят.

Роклите и костюмите в две елементи са цялостно материализиране на тази концепция – обилни, феерични и наложително съдържащи всички детайли на цирковото изкуство.

Райета, карета, буфан ръкави, транспарантен тюл и костюми от две елементи с блестящи, ръчно сложени инкрустации се съчетават в съвършена симбиоза с ромбоидни форми, контрастни кръгли такива и къдри и кормила.

Самото ревю се организира в особено основана циркова шатра, а дефилиращите модели вървяха по пътека, на чиито граници същински циркови актьори изпълняваха своите акробатични номера.

Дали това е най-лудата сбирка, създавана в миналото от Мария Грация Кюри? Със сигурност!

Източник: tialoto.bg
Снимки: Getty Images
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР