Светът е изцяло неподготвен за епидемия като тази от коронавируса.

...
Светът е изцяло неподготвен за епидемия като тази от коронавируса.
Коментари Харесай

През септември ще е пикът на коронавируса, обяви Борисов

Светът е напълно неопитен за зараза като тази от ковид. Сега се мисли за ваксини и се отделят пари за технологии и медикаменти. Очаква се нескончаем интервал, в които в случай че убием производството, следствията ще са необратими. Какво ли не сме претърпели и това ще преживеем. Не е нужно да се запасяват хората, храни има. Веригите са запасени с храни за 30 дни напред. Храна има и вода има. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов по време на брифинг след Съвета по сигурността в Министерски съвет.

"Прогнозите са, че септември ще е пикът на коронавиуса. Това е един тип война, каквато сме гледали в холивудските продукции. Поне 10 кино лентата има, в които някой е създал вирус и го е изпуснал. Надали ще научим в миналото кой гадина го е приключил това. В милиарди и трилиони ще са загубите ", добави Бойко Борисов.

Според него много пари са отишли за зелени покупко-продажби, за ковид също.

"Обсъдихме с европейските водачи нощес какви да бъдат подхванатите ограничения. Научните среди не могат да ни кажат какъв брой време ще продължи ковид и с какво се лекува. Целият свят се учи сега по какъв начин да се оправя. Не би трябвало да се паникьосваме. Коронавирусът е като доста други вируси. От испанския грип са починали 40 милиона. Най-опасното от сходна суматоха е да си счупим стопанската система. Тогава вредите са непоправими. Ще стартираме да приказваме за ниски приходи. Нито една страна членка няма нужен ресурс от маски и защитни средства. Нямаше по какъв начин да предвидим сходно нещо ", сподели Борисов.

Той акцентира, че са налични към 2000 защитни дрехи. Производството на маски също е доста интензивно. Премиерът Борисов още веднъж прикани хората да не се презапасяват с храни, тъй като огромните вериги имали ресурси за най-малко 30-40 дни напред.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР