Светът дава по 1,7 трилиона долара годишно за военни разходи,

...
Светът дава по 1,7 трилиона долара годишно за военни разходи,
Коментари Харесай

Компаниите, които доминират световния пазар на оръжие

Светът дава по 1,7 трилиона $ годишно за военни разноски, а по и съвсем 375 милиарда $ от тази сума отиват за закупуване на разнообразни типове оръжие.

А за всеки вид военна техника им производител и снабдител, без значение дали става дума за самолети, танкове, ракети или военни кораби. Руският уебсайт vestifinance.ru е направил ранглиста на 10-те компании, които преобладават международния пазар на оръжие в последните години.

 Снимка 334655
Източник:

1.Lockheed Martin

Обем на продажбите (2016 г.): 40,8 милиарда $. Дял на оръжието в общия оборот на компанията - 86%.

Lockheed Martin Corporation е американска компания, профилирана в строителство на самолети, галактически инженеринг, корабостроене, автоматизация на пощенските услуги и логистика на летищата.

Компанията е най-големият снабдител и разработчик на отбранително съоръжение в света за по размер на подписаните контракти. Седалище в Бетезда (Мериленд), Съединени американски щати.

 Снимка 251612

2. Boeing

Обем на продажбите ( 2016 г.): 29,5 милиарда $. Дял на оръжието в общите продажби - 31%.

Boeing Company е американска корпорация. Един от най-големите производители на авиационна техника, галактическо и военно съоръжение в света.

Корпорацията се състои от две съществени индустриални отдели: Boeing Commercial Airplanes (граждански продукция) и Boeing Integrated Defense Systems (военна техника и галактическа технология).

 Снимка 334669
Източник:

3. Raytheon

Продажби ( 2016 г.) за Щатски долар 22.9 милиарда, с дял на този бизнес в общите доходи на компанията 95%.

Raytheonе- американска компания, която е главен снабдител на американската войска. Повече от 90% от приходите са от поръчки на Пентагона. Разработчик на ракетната система за въздушна защита " Патриот ", производител на CD Tomahawk.

 Снимка 334654
Източник:

4. BAE Systems

Обем на продажбите (2016 г.): 22,8 милиарда $. Дял на този бизнес в общите доходи на компанията - 95%.

BAE Systems plc е английска мултинационална отбранителна, охранителна и галактическа компания. Седалището е в Лондон като компанията реализира интервенции в целия свят. Занимава се с разработки и произвеждане в областта на въоръженията, осведомителната сигурност, галактическото пространство. Произвежда самолети, подводници, кораби танкове и друга военна техника.

 Снимка 334656
Източник:

5. Northrop Grumman

Продажби (2016 г.)за Щатски долар 21.4 милиарда, като техният дял в бощия оброт на компанията е 87%.

Northrop Grumman Corporation е комапиня от военно-помишлеиня комплекс на Съединени американски щати, работеща в региона на електрониката и осведомителните технологии, галактическите проучвания, корабостроене.

Създадена през 1994 година вследствие на сливането на Northrop Corporation и Grumman Corporation.

 Снимка 334662
Източник:

6. General Dynamics

Обемът на продажбите за 2016 г е $19.20 милиарда, като делът от общия оборот е 61%.

General Dynamics Corporation е американска компания, един от най-големите производители на военно и галактическото съоръжение в света.

Компанията работи в четири съществени сегмента: морски системи, бойни системи, осведомителни системи и технологии, галактически технологии.

Включително най-известните модели изтребители F-16, танкът M1 Abrams и бронетранспортьорът Piranha и други Вмомента General Dynamics е основен реализатор на един от двата плана за създаване на военни кораби за крайбрежната зона - LCS.

 Снимка 334658
Източник:

7. Airbus

Обем на продажбите (2016 г.): 12,5 милиарда $, дял на оръжието в общите доходи - 17%.

Еърбъс е един от най-големите производители на въздухоплавателни средства в света, създаднев края на 60-те години на предишния век. посредством сливането на няколко европейски производители на въздухоплавателни средства. Произвежда пътнически, товарни и военни транспортни самолети под марката Airbus.

Екипът на Еърбъс е към 50 хиляди души и е концентриран основно в четири европейски страни: Франция, Германия, Англия, Испания. Последното сглобяване на продуктите се прави в заводите на компанията в градовете Тулуза (Франция) и Хамбург (Германия).

 Снимка 334661
Източник:

8. L3 Technologies

Обем на продажбите (2016 г.): 8,9 милиарда $. Дял на оръжията в общите продажби - 85%=

L3 Technologies Inc. е американска компания, която обезпечава техника за ръководство и надзор, връзки, разузнаване, наблюдаване и разузнаване (C3ISR), морското съоръжение.

 Снимка 334659
Източник:

9. BAE Systems (филиал в САЩ)

Обем на продажбите през 2016 г: $9,3 милиарда, които образуват 93% от общите доходи на компанията.

BAE Systems Inc е американско поделение на едноименната английска компания. Занимава се с разработки и произвеждане в региона на военната техника, осведомителната сигурност и галактическата сфера.

 Снимка 334660
Източник:

10. Leonardo

Обем на продажбите (2016 г.): 8,5 милиарда $, дял на оръжието в общите доходи на компанията - 64%

Leonardo е един от най-големите машиностроителни холдинги в Италия. Неговите звена правят разработка и произвеждане на военна техника като хеликоптери, както и други поръчки от региона на защитата и телекомуникациите и енергетиката.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР