Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната

...
Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната
Коментари Харесай

Президентът иска да запазим връзките си със Света гора

Света гора епохи наред има своето благотворно въздействие в православната общественост и се надявам, че връзките й с България ще продължат да се развиват и задълбочават. Това съобщи президентът Румен Радев на среща през днешния ден с протоепистата йеромонах Стефан и духовното управление на Света гора - Свещеният Кинотис, формиран от представители на всеки от 20-те православни манастира.

Посещението на президента в Света гора е във връзка празника на българския православен манастир " Св. Великомъченик Георги Зограф " - 16 ноември.

Той акцентира, че Света гора е наситено с история място, в което православните нации имат свои представители, живеещи в мир и естетика, учредени на единната история и православната религия.
 Снимка 453055
Източник:

Президентът уточни, че продължителното битие на Света гора като консолидирана православна общественост се дължи на съчетаването на управническа автономност на всеки от манастирите с правила за съгласуваност и сливане към общи решения, които са ползотворни за цялото православно християнство в Югоизточна Европа.

Радев беше тържествено посрещнат пред централната черква " Св. Богородица " в Карея от протоепистата йеромонах Стефан и представителите на Свещения Кинотис.
 Снимка 453057
Източник:

Протоепистата йеромонах Стефан акцентира дълбоките исторически и духовни връзки на Света гора с България, както и приноса на многото български духовници и мъченици за православната религия, живели и творили в Света гора. Те са това духовно кандило, което българският народ държи запалено пред лицето на Света Богородиц а, акцентира той.

Йеромонахът изрази убеденост, че мощната духовна връзка със страната ни ще продължи да се задълбочава и в бъдеще, а православната религия у нас ще се развива благодарение на Света Богородица.

Посещението на българския президент в Света гора продължава с посещаване на православния манастир " Св. Великомъченик Георги Зограф ".
 Снимка 453054
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР