Света Богородица ме спаси от потопа в село Ливада. Това

...
Света Богородица ме спаси от потопа в село Ливада. Това
Коментари Харесай

Молитва към Богородица спасила Таня от потопа в Бургаско

Света Богородица ме избави от потопа в село Ливада. Това съобщи 68-годишната Таня Янчева пред Българска национална телевизия. Тя описа по какъв начин внезапно домът й е бил ударен от кална вълна. Водата нахлула в стаята й. Нивото й почнало застрашително да се покачва, написа " Флагман ".

„ Стаята се пълнеше с мръсотии. Дадох си кураж. Казах си „ Нищо, че ще умра “ Застанах пред иконата на Света Богородица и се помолих да ме съжали. Тогава дъждът внезапно спря “, казаЯнчева.

Тя и 54-годишната Зейле Мехмед живеят наоколо, а калната лавина за няколко часа е преобърнала всичко в домовете им. Те прекарали кошмарна нощ. Едва на сутринта съумели да излязат от водния капан.

Зейле работи като чистачка в кметството. Живее сама, синът й е в Германия. „ Мислих да си лягам в 23:30 часа и внезапно стаята стартира да се цялостни с вода. Нивото стигна до плота на масата. Качих се на стола и обадих на 112. Два пъти звънях, само че никой не пристигна “, споделя самотната жена.

Двете дами са обезпокоени. Не знаят по какъв начин ще си изчистят къщите и по кое време ще могат да се върнат към естествения живот. „ Страхотно злополучие бе. Такива наводнения сме нямали до момента “, сподели пред камерата на националната телевизия кметът на Ливада Ангел Радев. Той дава битовата стая в кметството на двете дами. Осигурена им е и храна.

Таня и Зейле се надяват до няколко дни благодарение на кмета и хора от селото да си изчистят къщите и да могат още веднъж да се приберат в домовете си.

В община Камено през днешния ден е ден на печал в памет на жертвите от вчерашното наводняване. Трима души починаха при бедствието, една жена продължава да се търси, а доста други са евакуирани, защото домовете им са съществено потърпевши от стихията.

Най-много вреди има в селата Равнец и бургаските квартали Горно и Долно Езерово. Тежко е ситуацията и в селата Черни връх, Полски извор и Ливада. Тепърва следва разказване на вредите. През цялата нощ жандармерията охранява наводнените села. Дежурят и аварийно-спасителни екипи, които при потребност да окажат помощ на локалните хора. Денонощно се следи и положението на проблематичните язовири в региона. 7 каскадни водоема са със скъсани стени. Специалистите настояват, че те не могат да основат огромна приливна вълна, само че дружно с изобилните превалявания са основали предпоставки за случилото се.

тагове богородица молитва потоп таня янчева село ливада
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР