Свещеният японски остров Окиношима, където присъствието на жени е забранено,

...
Свещеният японски остров Окиношима, където присъствието на жени е забранено,
Коментари Харесай

Забраненият за жени остров влезе в списъка със световно културно наследство

Свещеният японски остров Окиношима, където наличието на дами е неразрешено, а мъжете се събличат чисто голи, с цел да стъпят на брега, влезе в листата със международно културно завещание.

Комитетът към ръководената от Ирина Бокова Организация на Организация на обединените нации за обучение, просвета и просвета ЮНЕСКО го включи, дружно с обекти в Дания, Франция, Германия, Иран, Полша, Руската федерация, Англия, Турция и други, по време на двудневна сесия в Краков.

Островът е " извънреден образец за традицията на поклонение на заветен остров ". Археологическите обекти на острова са непокътнати непокътнати и демонстрират по какъв начин ритуалите са се променяли от IV до IX век, допълват от комитета.

Окошима - ситуиран в Японско море, на 60 км от западните крайбрежия на о-в Кюшу, в миналото е бил място за молитвени ритуали за сигурността на моряците и център на връзките с Китай и Корея.

Площта на острова е 700 кв. метра. С него японските обекти в листата стават 21.

Там имат право да се покланят свещеници от обичайна японска вяра Шинто. Допълнително острова могат да посетят до 200 мъже един път годишно, на 27 май, с цел да почетат починалите моряци в Руско-японската война от 1904-1905.

Преди да стъпят на брега, те би трябвало да спазят антични ритуали, в това число да смъкват всички облекла и бельото си и да се изкъпят голи, с цел да се очистят от нечистотата. Забранено им е да вземат каквото и да е за спомен, в това число клончета, камъчета и трева.

Причината за възбраната дами да стъпват на острова в никакъв случай не е била казвана обществено, само че доктрина, която е съгласно японската просвета, цитира убежението на Шинто, че менструацията на дамата я прави нечиста. 

Окиношима е дом на голяма сбирка артефакти, свидетелстващи за неговото значение за интернационалния продан в ранните епохи. Около 80 000 предмета - одобрявани за национални съкровища - са открити на острова.

Новият статут, даден му от ЮНЕСКО, обезпечава достъп само че Окиношима до фондове и финанси за поддръжката му, само че някои японски поданици се притесняват, че туристи биха могли да унищожат мястото. Затова японските управляващи са безапелационни, че няма да отворят острова за визити - нито на туристи, нито на дами, даже и това да е условие на ЮНЕСКО. Те са безапелационни, че там няма да стъпят хора, водени от любознание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР