Свещеният огън слиза по чуден начин на гроба Господен всяка

...
Свещеният огън слиза по чуден начин на гроба Господен всяка
Коментари Харесай

Българската православна църква ще даде частица от благодатния огън на македонската си посестрима

Свещеният огън слиза по чудноват метод на гроба Господен всяка година на едно и също място, в един и същи час и по една и съща причина, която е вярата на хората, сподели Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, който гостува в студиото на стратегия „ Хоризонт “ на БНР.

„ На празника на Христовото възкресение плодородният огън слиза в град Йерусалим на гроба Господен, където е издигнат храма в чест в чест на славното Христово възкресение, с цел да увери, укрепи и утвърди във вярата милионите вярващи по целия свят. “

Негово високопреосвещенство е избран да донесе парченце от плодородния йерусалимски огън в България, който ще бъде пренесен в цялата страна и в Македония. Митрополитът означи, че до момента Македонската православна черква е вземала огъня от гръцката си посестрима, само че за пръв път тази година ще го получи от Българската православна черква.

Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний съобщи, че договарянията за признание на македонската черква от Българската патриаршия са към момента в начален стадий:

„ Мисля, че това е начало на един добър разговор – с тази парченце от плодородния огън. “

Най-младият български митрополит означи, че православната черква през последните години е почнала последователно да притегля младежите, които от ден на ден изпълват храмовете:

„ Естествено има какво да се желае още. Но това е наш дълг. Защото Христос споделя: „ Оставете децата да дойдат при мене, тъй като на тях принадлежи Царството Божие. “

Православният нравствен лидер напомни, че църквата дълги години слага въпроса за въвеждането на вероучение в учебно заведение, само че, по думите му, българската страна остава без интензивно присъединяване в този разговор:

„ Колкото по-скоро се вкара предметът „ Религия “ в българските учебни заведения като постоянен и наложителен предмет, толкоз повече човешки души и души на деца ще спасим. “

Основните събития, свързани с преместването на свещения пламък, ще бъдат предавани директно във фейсбук-страницата на митрополит Антоний и в уеб страницата на Българската православна черква, удостовери свещенослужителят.

Интервюто на Евелина Стоянова с Негово високопреосвещенство Западно - и Средноевропейският митрополит Антоний можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР