Свещеници от Бургас призоваха да не се внасят в храмовете

...
Свещеници от Бургас призоваха да не се внасят в храмовете
Коментари Харесай

Свещеници призоваха да не се внасят цветя в храмовете за предстоящите празници

Свещеници от Бургас приканиха да не се внасят в храмовете в града цветя за идните празници, както и да не се продават пред църквите. Свещениците насочиха апел към миряните да останат по домовете си.

Днес кмета Димитър Николов  Димитър Николов Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден и представители на Българската православна черква в Бургас разискаха на среща общи ограничения за идния празник Цветница.

Кметът на Бургас за ковид: Имаме късмет!

Кметът прикани в храмовете да се влиза единствено със защитна маска и ръкавици, да не се целуват иконите, миряните единствено да се покланят пред тях, да се съблюдава разстояние пред и в храмовете. Свещениците ще дават отговор за реда и пропускателния режим в църквите, с цел да се избегне скупчването на хора.

Извън храмовете контролът ще бъде реализиран от полицията. Върбовите клончета ще се дезинфекцират преди раздаването им. Специална организация е основана в храма "Свети Николай Чудотворец ". Там ще бъдат извадени пред църквата иконите и свещниците, с цел да се ограничи влизането на хора вътре.

Днес са раздадени защитни шлемове на всички свещеници. На всички бургаски храмове са доставени защитни маски, ръкавици, дезинфектанти, с които ще се обработват входните порти и иконите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР