Свещеник от Троянския манастир изгони от храма дете с аутизъм,

...
Свещеник от Троянския манастир изгони от храма дете с аутизъм,
Коментари Харесай

Свещеник изгони дете с аутизъм от Троянския манастир

Свещеник от Троянския манастир изгони от храма дете с аутизъм, тъй като по думите му, то крещяло. Случката е записана от другари на майката и провокира вълна от отвращение в обществените мрежи.

Пред камерата на БТВ майката на детето – Кристина Борисова, описа, че това се е случило на 16 декември. Тя е посетила Троянския манастир с 5-годишната си щерка Ема, с диагноза аутизъм, тъй като в храма имало чудотворна икона. "Вярваща съм, имам вяра в изцелението и желаех да се помоля за детето си ", споделя майката. Тя посочи, че детето ѝ не крещи, само че издава особени звуци, тъй като не приказва. Отец Георги ги изгонил незабавно. "Аз излязох и отхвърлих да вляза отново. Мои другари влязоха с детето, с цел да схванат за какво ни гонят, и снимаха клипа. Притесняваме, че хората не схващат, че има и разнообразни деца. Когато едно дете не се държи съгласно нормите, не значи, че е капризно и неприятно възпитано… Не го одобрявам персонално, само желая повече схващане, повече приемливост ", разяснява майката.

Игуменът на Троянския манастир свещеник Сионий се извини от името на отец Георги и от името на цялото приятелство. "Самият той съжалява за случая, добър свещеник е, обърнал е внимание на доста хора в потребност. Изкушението дебне всички нас. Това е тежко провинение, което може да бъде опростено посредством откровено смирение ", сподели игуменът на Троянския манастир. Той е санкционирал свещеника със възбрана да служи и да чете молебствия в храма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР