Свещари. 30 години от майските събития. Ние добре помним тези

...
Свещари. 30 години от майските събития. Ние добре помним тези
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Мустафа Карадайъ, ДПС: Ние много добре знаем цената на демокрацията, мира и свободата, преди 30 години с Майските събития, дойде демокрацията

Свещари. 30 години от майските събития. Ние добре помним тези събития. Помним и 84-та и 85-та. Ние в Делиормана знаем силата на нашето единение, сподели Мустафа Карадайъ. Председателят на Движение за права и свободи и лидер на листата за европейските избори, претендентите за евродепутати, европейските депутати и народните представители, регионални и общински ръководители, общински съветници и кметове и хиляди членове и симпатизанти на Движение за права и свободи се събраха в местността Демир Баба текке, край исперихското село Свещари за възпоменателен протест - събор, в памет на жертвите на така наречен “възродителен развой ” и мирната опозиция против насилствената промяна на имената на турците и мюсюлманите през 1989-та година, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи . Лидерът на европейските либерали Ханс Ван Баален беше специфичен посетител на събитието.
" В дни като днешния, когато честваме Майските събития, би трябвало да си спомним значимостта на нашето обединяване, на нашето единение. Защото ние доста добре знаем цената на демокрацията на мира, на свободата. Ние сме я платили тази цена с цел да пристигна демокрацията в страната ", сподели Карадайъ.
" Европа е единение на многообразието. Това е лозунгът на Европа. Какво е единение на многообразието, като забраняваме другите и разликите ", се обърна водачът към многохилядното голям брой. Той беше безапелационен, че допускането на националистите във властта е нарушаване на най-важния европейски и ценностен принцип.
„ Хубави, млади и умни ” – по този начин показа Карадайъ всички претенденти от листата на Движение за права и свободи. Листата ни съчетава силата и силата на младостта с опита – безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи. Той напомни, че и почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган е основал незаконното придвижване през 1985 година и по-късно Движение за права и свободи в младежките си години.
„ Когато ръководителят на Движение за права и свободи е лидер на листата, всички даваме знак, че тези избори са доста значими, че обстановката е доста сериозна. Аз в Брюксел отново ще вървя, само че като ръководител на Движение за права и свободи, а не като евродепутат. В Европейския парламент ще бъдат нашите младежи ” – съобщи още Карадайъ.
" Познавайки силата на силата на младите, избрахме за мото на тази акция „ Ние залагаме на младите! “, само че дружно с младите, имаме имаме и мъдростта на опитните ", бе безапелационен той.
В началото на речта си Карадайъ съпостави предизборната акция с настъпилия преди дни за мюсюлманите Месец Рамазан. “И двете не престават по по един месец, само че до момента в който Рамазана постоянно приключва с празник, Байрам, от нашата работа зависи дали в края на акцията ще има празник ” – обърна се Карадайъ към множеството.
" Добре пристигнали на това велико място, с велики хора. Те са велики за нашата партия, за нашата страна и за нашата Европа ", с тези думи се обърна зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев към президента на АЛДЕ Ханс ван Баален. " Благодарност и реверанс към вас, които преди 30 години, тръгнахте от тези поляни с голи ръце и открити гърди, против танковете и автоматите на тоталитарната власт, и докарахте свободата и демокрацията ", сподели още той.
" Ще се обърна към вас с една молба, драги Ханс. Когато видите господин Орбан, моите почетения към него, за всичко, което е направил за демокрацията и народа на Унгария. Но тъй като той постоянно приказва за християнска Европа, аз желая да Ви помоля да му предадете, от един непретенциозен български народен представител и християнски теолог, да чете старателно християнското Евангелие. Защото в него е казано, че християнинът е човек, който обича другите, само че най-вече обича другите ", акцентира Цонев.
" За мен е чест да бъда с вас, сподели президентът на АЛДЕ (Алианс на либералите и демократите в Европа) Ханс ван Баален. Преди близо 30 години бях във вашата страна и тогава усетих тези отворени рани на етническо пречистване. Отворените рани на неуважението към другата вяра, етнос и просвета, сподели президентът на АЛДЕ. Но прелестното нещо беше, че с помощта на вас и вдъхновението на господин Ахмед Доган не се стигна до възмездие, а до етнически мир. И ние от останалата част на Европа, може единствено да се учим от вас ", сподели още той.
Така че това, което желая да кажа на хората от ГЕРБ: „ Гласувайте за Движение за права и свободи! “, тъй като те са същинските демократи, бе безапелационен Баален.
На възпоменателния протест участваха и зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, зам.-председателят на Движение за права и свободи и евродепутат Филиз Хюсменова, зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид, евродепутатът Неджи Али, членът на ЦОБ Камен Костадинов, народните представители Ихсан Хаккъ, Рамадан Аталай, доктор Хасан Адемов, Имрен Мехмедова, Танер Али, Велислава Кръстева и Бюрхан Абазов, претендентите за членове на Екологичен потенциал Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак, Станислав Анастасов, Сюлейман Сюлейман, Антоанета Асенова, Синан Пехливанов, Сюзан Сейфетинова, Танер Кабилов, Сунай Якуб, Ертен Анисова и Цветан Енчев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР