Свен-Йоран Ериксон е отворен към поста селекционер на Шотландия. Това

...
Свен-Йоран Ериксон е отворен към поста селекционер на Шотландия. Това
Коментари Харесай

Ериксон е отворен към поста селекционер на Шотландия

Свен-Йоран Ериксон е отворен към поста селекционер на Шотландия. Това съобщи самият експерт пред Скай Спортс. Бившият ментор на Англия отхвърли да е имал към този момент диалози с локалната футболна асоциация и показа, че слуховете за възможното му назначение на позицията са пристигнали като „ гръм от ясно небе “.

Шведът съобщи, че към момента е „ гладен “ за специалността, откакто за последно води Филипините през януари и би приветствал диалози с изпълнителния шеф на Шотландската футболна асоциация Йън Максуел. Максуел към този момент преглежда лист с претенденти за поста и от асоциацията към този момент получиха картбланш от редица високо-профилирани имена измежду треньорите. 71-годишният Ериксон изведе Англия до 1/4-финалите във всяко едно от трите огромни шампионати, на които бе отпред на „ трите лъва “.

Алекс Маклийш бе уволнен предходната седмица след 14 месеца по време на втория си престой отпред на шотландците, като отборът стартира едва квалификационната си акция за Евро 2020. Шотландия приключи на върха в своята група Лигата на нациите, което обезпечи на състава квалификационен плейоф за Евро 2020. Но тимът стартира с разочароващо проваляне от Казахстан с 3:0 в откриващия си мач от квалификациите през март, което се оказа и основно при решението за уволняване на Маклийш. Шотландия възобновява своята евроквалификационна акция през юни, когато предстоят срещи с Кипър и Белгия. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР