Свекървата иска да идва в апартамента ни, когато си пожелае.

...
Свекървата иска да идва в апартамента ни, когато си пожелае.
Коментари Харесай

Заради дубликата на ключа от апартамента със свекърва ми се скарахме

Свекървата желае да идва в жилището ни, когато си пожелае. Дори изиска препис на ключа.

Най-добре е да има открити граници сред роднините. В противоположен случай връзките ескалират и се стига до кавги и спорове.

Докато живеехме със брачна половинка ми в едностайния ми апартамент, свекървата не ни посещаваше постоянно. Тя идваше, когато я поканим. Това ме устройваше.

Всичко се промени, когато взехме решение да си вземем апартамент с ипотека. Ще дадем моя едностаен апартамент чартърен, а с парите ще плащаме част от ипотеката. Планът беше отличен. Още не се бяхме нанесли в новия апартамент и свекървата стартира да желае препис.

Попитах я за какво желае ключ от жилището. Тя ми отговори, че това е домът на сина й и тя може да идва, когато си пожелае.

Напомних й, че това не е неговият, а нашият апартамент.

Опитах се да не обръщам внимание на това, че свекървата желае да идва в жилището ни, когато тя реши. Мислех, че с времето нещата ще се успокоят, до момента в който един ден не получих позвъняване.

Когато купихме жилището, той към този момент беше с тревога. Един прелестен есенен ден със брачна половинка ми отидохме по работа в другия завършек на града. Изведнъж ми се обаждат и ми споделят, че някой е влезнал в жилището, само че системата не е изключена. Казах, че не сме ние. И не сме давали ключ на никого.

Вижте още: Съпругът ми има друга жена, макар че имаме деца

Оказа се, че в жилището е влезнала свекърва ми. По някакъв метод е съумяла да склони брачна половинка ми да й даде препис от ключовете от жилището. Самият той не е очаквал сходно държание от майка си.

Гневът ми нямаше граници. Веднага й взех ключовете и й не разреших въобще да идва у нас. Когато брачният партньор ми я попита какво въобще прави тук, тя сподели, че защото е посветила целия си живот на него, всичко негово е и нейно.

Казах на брачна половинка си, че в случай че още един път й даде ключове, той ще отиде да живее с майка си, а аз ще остана в жилището.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР