Сватбите и баловете вече могат да се провеждат без ограничение

...
Сватбите и баловете вече могат да се провеждат без ограничение
Коментари Харесай

Зелена светлина за сватби и балове: Отпадна ограничението за 15 души на тържество

Сватбите и баловете към този момент могат да се организират без ограничаване в броя на гостите, стана ясно на брифинга за обстановката с ковид на оперативния щаб.
Снимка: btvnovinite.bg
Ограничението не е в действие от тази сряда. То визира всевъзможни частни събития - като погребения, сватби, балове.

На тях към този момент ще могат да участват по повече от 15 души. Като отпадането на тази мярка не анулира ограничаването за потенциала, при който могат да работят заведенията - претовареност до 50%.
Снимка: btvnovinite.bg
Според заетите в сватбения отрасъл работата към момента не се възстановила изцяло.

Дисководещият Мартин Гьорев си спомня последното събитие, което е водил - женитба, през септември предходната година. Казва, че и сега работата му страда - макар отпадането на възбраната.

„ Когато има една огромна неустановеност, хората просто не възнамеряват. Миналата година ни отвориха юни - първите сватби бяха юли “, споделя Мартин.
Снимка: btvnovinite.bg
Казва, че с ограничаването уговорките му внезапно са спрели: „ Не е рентабилно някой да извика дисководещ. По-рентабилно му е да си пусне преносимия компютър “.

Ограничения към този момент няма, което прави вероятни абитуриентските балове, кръщенетата, рождените дни и всички останали тържества.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Оттук нататък се надяваме да имаме потребен и сполучлив сезон “, споделя зам.-председателят на Асоциацията на професионалните сватбени дисководещи Даниел Денчев.

Според здравния министър в оставка - стойностите за разпространяването на болестта се наблюдават на 12 часа.

„ Намаляват приетите в болница в лечебни заведения. За тази една година имаме самочувствието да следим държанието на епидемията добре “, сподели здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Следят се и разновидностите на вируса.

„ Освен английския вид, не сме уловили индийски, бразилски и южноафрикански. Няма подобен генетичен вид, на който сегашните ваксини не работят. Действат, само че в по-слаба степен “, сподели шефът на НЦЗПБ проф. Кантарджиев.

В Европейската организация по медикаментите към този момент се прави оценка и на действието на имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ при деца над 12 години.

За имунизацията на „ Пфайзер “ е реалистично да има позволение за приложимост при деца над 12 години през юни, а за препарата на „ Модерна “ това се чака към юли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР