Сватбената проповед на афроамериканския пастор Майкъл Къри възпламени студения параклис

...
Сватбената проповед на афроамериканския пастор Майкъл Къри възпламени студения параклис
Коментари Харесай

Афроамерикански пастор възпламени с проповед параклиса на кралската сватба

Сватбената проповед на афроамериканския свещеник Майкъл Къри възпламени студения параклис "Сейнт Джордж " по време на венчавката на Меган Маркъл с принц Хари с ярките послания за силата на любовта, оповестяват международните организации.

Със жанр в прорез на този, с който сме привикнали при кралските сватби, структурирани към столетен непоколебим етикет, преподобният Къри стартира словото си с откъс от Мартин Лутър Кинг, именития американски герой за цивилен права.

"Трябва да открием силата на любовта, прераждащата мощ на любовта. По този метод ще можем да създадем от остарелия, един нов свят. А това може да го стори само любовта! ", обърна се той към присъстващите на брачната гала: "Двама влюбени ни събраха всички тук! ".
101
На първия ред седяха кралицата Елизабет Втора и майката на булката, Дория Рагланд, единствения член на фамилията на младоженката. Рагланд е потомка на плебеи от памучните плантации в Южна Джорджия.

Преподобният Къри на няколко пъти загатна за робството в своята проповед, като загатна, че чернокожите са изразявали силата на любовта в своите песни.
101
Проповедта на пастора провокира много усмивки измежду натрупалото се голям брой в Уиндзор, което следеше церемонията от огромни телевизионни екран. Камерите не пропуснаха и от време на време обезпокоените, от време на време развеселени реакции на кралското семейство от думите на Къри.

Неговата проповед бе последвана от осъществяването на шлагера "Stand by Me " подхванат с възторг от публиката отвън храма, написа Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР