Сватбената проповед на афроамериканския пастор Майкъл Къри възпламени студения параклис

...
Сватбената проповед на афроамериканския пастор Майкъл Къри възпламени студения параклис
Коментари Харесай

Проповедта на пастора: Ярките послания за силата на любовта

Сватбената проповед на афроамериканския свещеник Майкъл Къри възпламени студения параклис " Сейнт Джордж " по време на венчавката на Меган Маркъл с принц Хари с ярките послания за силата на любовта , оповестяват международните организации.
 

Със жанр в прорез на този, с който сме привикнали при кралските сватби, структурирани към столетен непоколебим етикет, преподобният Къри стартира словото си с откъс от Мартин Лутър Кинг, именития американски герой за цивилен права.
 
 Gulliver/Getty Images

" Трябва да открием силата на любовта, прераждащата мощ на любовта. По този метод ще можем да създадем от остарелия, един нов свят. А това може да го стори само любовта! ", обърна се той към присъстващите на брачната гала: " Двама влюбени ни събраха всички тук! ".
 

 
 Guliver/Getty Images-->

На първия ред седяха кралицата Елизабет Втора и майката на булката, Дория Рагланд , единствения член на фамилията на младоженката. Рагланд е потомка на плебеи от памучните плантации в Южна Джорджия.
 
Преподобният Къри на няколко пъти загатна за робството в своята проповед , като загатна, че чернокожите са изразявали силата на любовта в своите песни.
 

 
 Guliver/Getty Images

Проповедта на пастора провокира много усмивки измежду натрупалото се голям брой в Уиндзор , което следеше церемонията от огромни телевизионни екран. Камерите не пропуснаха и от време на време обезпокоените, от време на време развеселени реакции на кралското семейство от думите на Къри.
 
Неговата проповед бе последвана от осъществяването на шлагера " Stand by Me " подхванат с възторг от публиката отвън храма.
 
 Gulliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР