Сватбен фотограф дари хонорара си за лечението на болно дете.

...
Сватбен фотограф дари хонорара си за лечението на болно дете.
Коментари Харесай

„Вярваме в доброто”: Сватбен фотограф дари хонорара си за лечението на болно дете

Сватбен фотограф подари хонорара си за лекуването на болно дете. От 8 години 44-годишният Пенчо Чуков от Дряново се занимава със сватбена снимка.

Преди две години, хора с огромни сърца помогнали за възобновяване на изгорелия покрив на кооперацията, в която той живее.

Пенчо решил да продължи веригата на положителното.

„ За да получиш в тоя живот би трябвало сигурно да се научиш да даваш”, споделя той.

Самият той, татко на три деца, се трогнал от историята на 11-годишно момче с онкозаболяване.

„ Като чухме паричките, които са нужни за лекуването... Това са 105 хиляди евро, това е еднакво на смъртна присъда”, разяснява Пенчо Чуков.

Хонорара си от 1100 лв. Пенчо подарява на Златомир от Гълъбово. Преди 3 години на момчето е сложена диагнозата Сарком на Юинг – тип рак на костите.

„ Детето е с две химиотерапии, следва трета, след която ще вървим на консултация в Истанбул и в случай че кажат, че детето би трябвало да се оперира, ще го оперират”, описа бащата на Златомир Милен Линков.

Турските лекари дават вяра за цялостно изцеление. Сумата на лечението обаче е непостижима за фамилията, а времето напредва. Заради положението си Злати от време на време влиза в болница.

„ Мечтата на Златомир е да стане боксьор. Почти всякога ме пита, като отида при него - дали ще може да стане боксьор, и аз му дадох обещание, че ще стане боксьор”, сподели татко му.

Съучениците на Злати също желаят да оказват помощ. Организирали са Световно състезание по добрина – начинания, с които събират пари.

„ Златко е най-лъчезарният и усмихнатият ми другар и апелирам, който може да оказва помощ, с цел да се върне при нас”, прикани съученикът на Златомир Виктор.

„ Преди няколко дни пристигнаха няколко деца и ми споделиха: Госпожо, ние всяка вечер вършим зрелище в интерес на Злати, и са събрали 50 лв. и ги донесоха”, описа Нели Кючукова, шеф на СУ „ Васил Левски”.

Семейството е кандидатствало пред Фонда за лекуване на деца и на съвещание през вчерашния ден е утвърдено Дофинансиране на ортопедична интервенция в чужбина. Последващата терапия обаче ще се прави у нас.

Желаещите да оказват помощ на Златомир Миленов могат да го създадат като дарят средства:

DMS ZLATOMIR на номер 17777, (за клиенти на Виваком, Теленор и А1 )

Дарителска сметка на Златомир:

Име: Златомир Миленов Линков
IBAN: BG18 UNCR
7000 1523 2838 66
Сметка:
7000 1523 2838 66
Банка: УниКредит Булбанк – UNCRBGSF
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР